Uzmanlar uyarıyor: Çocukları paketli gıdalardan uzak tutun

Diyetisyen Veysel Ciğerli, çocukların sağlıklı gelişimi için doğru beslenmenin çok önemli olduğunu söyledi.

Uzmanlar uyarıyor: Çocukları paketli gıdalardan uzak tutun
Yayınlanma:

Medicana Bursa Hastanesi Uzman Diyetisyen Veysel Ciğerli, çocukların sağlıklı gelişimi için doğru beslenmenin önemine dikkat çekerek, ailelere beslenme konusunda tavsiyelerde bulundu.

Ciğerli, çocukların sağlıklı büyüme ve gelişimi için besleyici gıdalara yönelmelerinin önemli olduğunu belirtti.

Paketli gıdalardan uzak durmanın çocukların sağlıklı beslenmesinde etkili olduğunu vurgulayan Ciğerli, çocukların yemek tabaklarından korkmamaları gerektiğini ifade etti. Porsiyon kontrolüne dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Ciğerli, çocuklara yemek konusunda baskı yapılmaması gerektiğini ve onların da besin tercihlerinin olabileceğini belirtti.

Diyetisyen Ciğerli, çocuklara besinlerin yararları hakkında bilgi verilmesinin, onların bilinçli bir şekilde beslenmelerini sağlayabileceğini ifade etti.

Eğlenceli tabaklar hazırlamanın çocukları motive edebileceğini söyleyen Ciğerli, beğenmedikleri bir yemeği değişik şekillerde sunarak çocukların daha eğlenceli bir şekilde tüketmelerini sağlayabileceğini belirtti. Ayrıca, çocuklara yemek saatlerini öğretmenin ve düzenli yemek saatlerinin oluşturulmasının önemine değinen Ciğerli, çocukların yemeğini bitirmeleri için acele ettirilmemeleri gerektiğini ancak belirlenen saatler dışında yemek yiyemeyeceklerini bilmelerinin önemli olduğunu ifade etti.

Ebeveynlerin çocuklarına örnek olmalarının gerektiğini belirten Ciğerli, çocukların aile büyüklerini taklit ettiğini ve ebeveynlerin yemek masasında sevmedikleri bir besini dahi tüketmeleri gerektiğini söyledi.

Diyetisyen Ciğerli, çocuklarla birlikte alışveriş yapmanın ve gıdaları tanıtarak bilinçli alışveriş yapmanın önemine değindi.

Çocuklara yemekle ödüllendirilmemesi veya cezalandırılmaması gerektiğini belirten Ciğerli, bu tür uygulamaların ileride yeme ve davranış bozukluklarına neden olabileceğini ifade etti. Çocukların büyüme ve gelişimleri için yemek yemeleri gerektiğini anlatmanın önemli olduğunu belirten Ciğerli, yasaklanan bir besinin çocuğun daha çok ilgisini çekebileceğini ve bu nedenle açık iletişim kurmanın önemli olduğunu söyledi.

Diyetisyen Ciğerli, Son olarak, çocukların yemek hazırlama sürecine dahil edilmesinin ve yemek sofralarının eğlenceli hale getirilmesinin aile bağlarını güçlendireceğini ifade etti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.