Uzmanlar uyarıyor:Günün en önemli öğünü kahvaltı!

Pediatrist Aysel Açıkgözoğlu, kahvaltının okul çağındaki çocuklar için çok önemli olduğunu söyledi.

Uzmanlar uyarıyor:Günün en önemli öğünü kahvaltı!
Yayınlanma:

Çoğu yetişkin, genel sağlık için önerilen "aralıklı oruç" trendine uyar ve beslenmelerinden kahvaltıyı çıkartırken, Pediatrist Aysel Açıkgözoğlu, kahvaltının okul çağındaki çocuklar için ne kadar önemli olduğunu hatırlattı.

Dr. Açıkgözoğlu, kahvaltının çocukların başarısını olumlu yönde etkilediğini belirtirken, "Kahvaltı yapan çocuklar daha geç yorulur ve özgüven sahibi olurken, obezite görülme oranının düşük olduğu tespit edilmiştir. Anne babaların yapmasa bile çocukların kahvaltı yapması mutlaka sağlanmalıdır" dedi.

Acıbadem Kent Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Aysel Açıkgözoğlu, okul çağındaki çocuklar için beslenme konusunda bilgi verdi.

Beslenmenin sağlıklı bir yaşam için yaşamın her aşamasında önemli olduğunu belirten Dr. Açıkgözoğlu, "Bebeğimizin doğduğu andan itibaren başlayan beslenme serüveni, çocuklarımızın okula başlamasıyla birlikte daha da önem kazanır. Okul çağı dediğimiz 6-12 yaş arası dönem, çocukların hızla büyüdüğü bir dönemdir ve bu nedenle beslenmelerine özellikle dikkat edilmelidir. Bu dönemde çocukların enerjiye ihtiyacı fazladır ve sağlıklı bir beslenme programı büyümeleri ve gelişmeleri için hayati önem taşır" şeklinde konuştu.

Dr. Açıkgözoğlu, besin gruplarına dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Ekmek, tahıl, makarna grubu çocuklar için önemli bir karbonhidrat kaynağıdır ve beyin fonksiyonları ile fiziksel aktiviteleri destekler. Ancak bu ürünlerin tam buğday gibi az işlenmiş veya doğal tahıllardan yapılmış olması tercih edilmelidir" dedi.

MEYVE-SEBZE TÜKETİMİ ÇOK ÖNEMLİ!

Çocukların meyve ve sebze tüketmelerinin çok önemli olduğunu söyleyen Dr. Açıkgözoğlu, "Meyveler, çocukların A ve C vitamini ihtiyacını karşılar ve sağlıklı bir diyetin önemli bir parçasıdır. Sebzeler ise bitkisel protein ve lif bakımından zengin olduğu için çocukların vücut sağlığına fayda sağlar"

KAHVALTI YAPAN ÇOCUKLARDA OBEZİTE RİSKİ DAHA DÜŞÜK!

Kahvaltının çok önemli olduğunu belirten Dr. Açıkgözoğlu, "Günün en önemli öğünü olan kahvaltı, özellikle okul çağındaki çocuklar için altın değerindedir. Kahvaltı yapan çocuklar, daha başarılı olur, daha geç yorulur ve özgüven kazanırlar. Ayrıca, kahvaltı yapan çocuklarda obezite riski daha düşüktür. Bu nedenle, çocuklar güne kahvaltı yaparak başlamalıdır" dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.