Eyüp Kara

Eyüp Kara

Yeni lider Galatasaray

Yeni lider Galatasaray

Katar’ın ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kupası’nın ardından Spor Toto Süper Lig’de ikinci yarı heyecanı birbirinden zevkli ve keyifli maçlarla başladı. Ligde zirve mücadelesi veren takımların yanı sıra düşme tehlikesini yakından hisseden ekiplerin mücadelesi nefes kesti.

Ligin alt sıraları ile üst sıraları arasındaki makas artık iyiden iyiye açılmaya başladı. Alt sıradaki takımların kadro yetersizliği o kadar belli ki bir futbolsever olarak üzülüyorum. Sezon başında yapılan yanlış transferler takımların bugünkü durumunu en güzel şekilde özetliyor ne yazık ki…

Ligin ilk yarısın lider tamamlayan Fenerbahçe haftanın önemli maçında deplasmanda Trabzonspor’a 2-0 yenilince liderlik koltuğunu ezeli rakibi Galatasaray’a kaptırdı. Sarı kırmızılı takım ikinci yarıda zorlandığı maçta İstanbulspor’u zorda olsa 2-1 yenerek uzun bir aranın ardından yeniden liderlik koltuğuna oturdu.

Galatasaray’ın farklı kazanacağını düşünen sarı kırmızılı taraftarlar ikinci yarıdaki İstanbulspor’un futbolu karşısında inanın şükretseler azdır. Çünkü ilk yarıda varlığı ile yokluğu olmayan İstanbulspor, ikinci yarıda gerçekten mükemmel bir futbol ortaya koyup beraberlik şansını yakalamasına karşın bu fırsatları iyi değerlendiremeyince Galatasaray karşısında 2-1 kaybetmekten kurtulamadı.

Galatasaray ise ikinci yarıya pek hazır girmedi benim görüşüme göre. Çünkü sarı kırmızılı takım özellikle ikinci yarıda oyundan düştü ve neredeyse 2-0 öne geçtiği maçta rakibine bir puanı kaptıracaktı. Neticede kaliteli kadro kalitesi ile ancak kazanabilirdi neticede öyle oldu. Hani demişler ya kazanan her zaman haklıdır. Galatasaray da haklıdır ne diyelim. Ama bu futbol çok umut vaat etmiyor onu da belirtmekte fayda var.

Haftanın bir diğer önemli maçında zirvenin uzağında kalan Beşiktaş deplasmanda Gaziantep Futbol Kulübü karşısında ortaya koyduğu vasat futbolu ile ilerisi için bana ümit vermedi. Eğer Beşiktaş böyle oynarsa yarıştan erken kopar benden uyarması.

Şenol Güneş yönetiminde ikinci yarıya iyi bir başlangıç yapmak isteyen Beşiktaş ilk maçında çuvalladı diyorum. Çünkü ne organize bir atak geliştirebildi ne de etkili kontra ataklar yapabildi. Beşiktaş forvetleri yakaladığı gol fırsatlarını iyi değerlendirmeliydi, fakat onlar cömertçe harcayınca Gaziantep karşısında beraberliği zor kurtarıp 1-1 beraberlikle İstanbul’a 1 puanla dönebildi.

Şunu söyleyeyim Gaziantep kötü bir takım değil. Nerede ne zaman ne yapacağını kestiremeyeceğiniz ekiplerden birisi. Bir bakıyorsunuz hayal kırıklığı yaratıyor, bir bakıyorsunuz öyle bir futbol oynuyor ki şaşırıyorsunuz. Onun için Gaziantep adına bir puan sevindiricidir diyebilirim.

Ligin iddialı ekiplerinden Adana Demirspor sahasında Vavacars Fatih Karagümrük önünde ölüp ölüp dirildiği maçta rakibini 2-1 yenerek ligde üçüncü sıraya yükselerek iddiasını ortaya koydu. Adana Demirspor ligin iyi futbol oynayın ekiplerinden birisi ve dikkat edilmesi gereken takımların başında geliyor.

İkinci yarıya iyi başlayan bir diğer takım da Medipol Başakşehir oldu. Başakşehir ligin son sırasında bulunan HangiKredi Ümraniyespor’u 3-1 yenerek dördüncü sıraya kadar yükselip şampiyonluk yarışının içinde bende varım dedi.

Arabam.Com Konyaspor ile Corendon Alanyaspor arasındaki mücadele bana büyük keyif verdi doğrusunu isterseniz. İki takımda açık bir futbolu tercih ederken futbolseverler tam dört izledi. Konyaspor 1-0 öne geçtiği maçta 2-1 geriye düşmesine karşın uzatma dakikalarında penaltıdan attığı golle sahadan 2-2 beraberlikle ayrılarak haftayı 1 puanla kapattı.

Atakaş Hatayspor ile Bitexen Giresunspor haftayı birer puanla kapattı. İki takımın zorlu mücadelesi 1-1 sona ererken takımlar puanları kardeş payı olarak paylaştı. İki takımın futbolu keyif vermediği gibi iki takımın ortaya koyduğu futbol vasatı bir türlü aşamadı.

Ligin ilk bölümüne hayal kırıklığı ile başlayan Demir Grup Sivasspor devre bitimine doğru toparlanarak yeniden çıkışa geçti. Yiğidolar deplasmanda Kasımpaşa karşısında zorlansa da 2-1 galip gelerek çıkışını sürdürdü.

İkinci yarıya iyi başlayan takımlardan birisi de MKE Ankaragücü oldu. Başkent ekibi güçlü rakibi karşısında deplasmanda 2-0 galip gelerek çıkışını sürdürdü. Ankaragücü doksan dakika boyunca ortaya koyduğu futbolla galibiyeti hak eden bir futbol oynadı ve üç puanı anasının ak sütü alıp Ankara’ya döndü.

Neticede keyifli ve güzel bir haftayı geride bıraktık. Dünya Kupası nedeniyle verilen aranın kapatılması için takımları zorlu bir süreç bekliyor. Çünkü bundan sonra hafta içi maçlar bütün takımların kabusu olacak orası kesin.

Birde araya Ziraat Türkiye Kupası maçlarının girdiğini düşünün bütün takımların işi zor olacağı gibi kondisyonu iyi olan, kamp sürecini iyi geçiren ekipler bu süreçten daha kolay çıkacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eyüp Kara Arşivi