Binali Yıldırım TBMM 28. Başkanı seçildi

Yeni TBMM Başkanı 335 oyla Binali Yıldırım oldu!

Binali Yıldırım TBMM 28. Başkanı seçildi
Yayınlanma:
Güncelleme:

TBMM 28. Başkanı AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım oldu. 

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, TBMM Başkanlığı seçimi üçüncü turunda 335 oy alarak TBMM 28. Başkanı oldu. CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak 135, HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş 63, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu 40, Saadet Partisi Milletvekili Cihangir İslam 5 oy aldı. 

TBMM 28. Başkanlık seçimi 2’nci turu tamamlandı

TBMM Genel Kurulu’nda TBMM Başkanlık seçimi ikinci turunda AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım 336 oy aldı. 
TBMM Genel Kurulu, 28. Meclis Başkanını seçmek için toplandı. TBMM Başkanlık seçimi birinci ve ikinci turunda üye tam sayısının üçte iki çoğunluğu sağlanamadı. TBMM Başkanlığı seçimi ikinci turunda toplam 584 milletvekili oy kullanırken, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım 336, CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak 134, HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş 65, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu 42, Saadet Partisi Milletvekili Cihangir İslam 4 oy aldı. İkinci turda üçte iki çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle üçüncü tur oylama yapılacak. Üçüncü turda sağ çoğunlukla Meclis Başkanı seçilecek. 

TBMM Başkanlık seçimi için ilk tur tamamlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık seçimi için ilk tur tamamlandı. AK Parti İzmir milletvekili Binali Yıldırım 331, CHP İstanbul milletvekili Erdoğan Toprak 134 oy aldı. TBMM Başkanlık seçimi için Genel Kurul’da ilk tur oylama yapıldı. Oylamaya göre, birinci turda AK Parti İzmir milletvekili Binali Yıldırım 331, CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak 134, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu 43, HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş 65 ve Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Nazır Cihangir İslam 4 oy aldı. Gizli yapılan oylamada seçilmek için ilk iki turda 400, üçüncü turda 301 oy almak gerekiyor. 

GENEL KURUL TOPLANDI

TBMM Genel Kurulu, 28. Meclis Başkanını seçmek için toplandı. TBMM Başkanlığı için AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu ve Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Nazır Cihangir İslam aday oldu.

Gizli oyla yapılacak olan TBMM Başkanlığı seçiminde ilk 2 oylamada üye tam sayının üçte ikisi yani 400 oy aranırken 3’üncü oylamada ise üye tam sayısının salt çoğunluğu yani en az 301 oy aranacak. Salt çoğunluk sağlanamazsa oylamada en çok oy alan 2 aday için 4’üncü oylama yapılacak ve bu oylamada en çok oy alan aday başkan olarak seçilecek.  

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.