Eyüp Kara

Eyüp Kara

Yeni yasama yılı başladı

Yeni yasama yılı başladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’ne 2022-2023 Yasama Yılı başladı. Üç önce tatile çıkan meclis üç aylık aranın ardından mesaisine yeniden başladı. Yasama Yılının açılış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli mesajlar verdi, vatandaşın ekonomik refahı için yeni adımları atacaklarının sinyalini verdi.

TBMM Genel Kurulu, 27. Dönem 6. Yasama Yılı'nın başlaması dolayısıyla TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop başkanlığında özel gündemle toplandı. Şentop, toplantı öncesi Meclis’teki Atatürk Heykeline çelenk bırakıp saygı duruşunda bulundu.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un sunuş konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanvekili Celal Adan'ın eşliğinde Genel Kurul Salonu'na geldi. Genel Kurulda bando eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Erdoğan konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı. Erdoğan, bu sırada bir süre ayakta alkışlandı.

AK Parti, MHP ve İYİ Parti milletvekilleri Erdoğan'ı ayakta karşıladı. Liderlerden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP Eş Genel başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan salonda hazır bulundu.

Törende yine bildiğimiz bir manzara vardı CHP ve HDP’li vekiller yapacaklarını yapıp Cumhurbaşkanı Erdoğan salona girerken bırakın ayağa kalkmayı kıllarını bile kıpırdatmadılar. Hatta homurdananlar, söylenenler bile oldu neden Cumhurbaşkanı Erdoğan burada der gibi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis'ten ayrılmadan önce TBMM Başkanı Şentop'u makamında ziyaret etti. Erdoğan, ziyarette MHP Genel Başkanı Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, bakanlar ile de bir süre sohbet etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Meclis'ten ayrılışına Şentop, Bahçeli ve Destici de eşlik etti.

Meclis’in yeni yasama yılı açılışı nedeniyle bir ayrıntı dikkat çekti. Neydi o ayrıntı derseniz, Meclis başkanlarının yasama yılı açılışı dolayısıyla geleneksel olarak verdiği akşam resepsiyonu, pandemi salgını nedeniyle iki yıl aranın ardından yeniden düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM Genel Kurulunda milletvekillerine seslendi. Başta Ekonomiye yönelik mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yılbaşında tüm ücretlilerin durumunu tekrar gözden geçireceğiz. Hiçbir vatandaşımızın enflasyonun altında ezilmesine izin vermeyeceğiz” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında yeni anayasaya yönelik çağrı yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasında öne çıkan başlıklardın birisi de Yunanistan ve Amerika’ya verdiği uyarıydı. Erdoğan, “Adaları silahlandıran Yunanistan'ın teşvik edilmesi akılla, müttefiklikle bağdaşmaz. Tahrik ve gerilim siyaseti, kimsenin hayrına değildir, olmayacaktır. ABD'nin Rumlara silah ambargosunu kaldırmasını kabul etmiyoruz” dedi ve devamında ekledi, “Adaları silahlandıran Yunanistan'ın teşvik edilmesi akılla, müttefiklikle bağdaşmaz. Tahrik ve gerilim siyaseti, kimsenin hayrına değildir, olmayacaktır” diyerek son Türkiye olarak üzerime düşeni yapacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın mesajını verdi bence.

Yani Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında vatandaşın yaşadığı ekonomik sorunları görmezden gelmediklerini gerek yurt içinde ve gerekse yurt dışında yaşanan olayları yakından takip ettiklerinin altını çizdi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin her türlü hukuksuzluğa karşı dimdik ayakta olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM Genel Kurulundaki konuşmasında önemli açıklamalarda bulunup yeni müjdeler verirken konuşmasının ardından, salondan alkışlarla uğurlandı. Yeni Yasama Yılının hayırlı olmasını ve ülkemiz adına güzel kararların alındığı bir yıl olmasını diliyorum….

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eyüp Kara Arşivi