Yenimahalle Belediyesi çalışanlarına en düşük 500 TL zam

Yenimahalle Belediyesi’ne bağlı YE-PA Şirketi ile Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) arasında Taşeron İşçi Toplu Sendika Sözleşmesi imzalandı.

Yenimahalle Belediyesi çalışanlarına en düşük 500 TL zam
Yayınlanma:
Güncelleme:

Yenimahalle Belediyesi’ne bağlı YE-PA Şirketi ile Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) arasında Taşeron İşçi Toplu Sendika Sözleşmesi imzalandı. Protokole göre, belediye personellerinin iş sınıfına göre taban maaşları 2 Bin 621 lira 56 kuruş olurken tavan maaş 3 bin 688 lira 90 kuruş olarak belirlendi. Belediye şirket çalışanlarının iş güvencesi ve daha iyi şartlarda çalışmalarına imkan sağlayacak sözleşmenin imza törenine, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ferudun Güngör ve yönetimi, Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Hüseyin Boran, Yaşar Neslihanoğlu, DİSK Genel İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Genel İş 2 No’lu Şube Başkanı Turan Kütükbaş, meclis üyeleri, muhtarlar, birim müdürleri ve çok sayıda belediye çalışanı katıldı.

BAYRAM ÖNCESİ İKRAMİYE MÜJDESİ

Göreve geldiği günden beri her işçinin alın terinin karşılığını hakkıyla vermeyi amaçladıklarını söyleyen Başkan Yaşar, “Çalışanlarımıza emeklerinin hakkını veriyor olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Bizim için öncelikli olan nokta alın terinin hakkını vermektir. Görevde olduğumuz sürede çalışanlarımızın ikinci gün maaşlarını, tazminatlarını, ikramiyelerini ödemedik. Hiçbir kuruma ve kişiye borcumuz yok. Bugün bu sözleşmeyle sizlerin ikramiyelerinde, maaşlarında ve yardım ücretlerinde iyileştirmeler yapıldı. Ayrıca içeride bir ikramiyeniz var. Onu da bayramdan önce ödeyeceğiz. Ama herkes çalışacak. Çalışanın hakkını çalışmayana yedirmeyeceğim” dedi. Bugün burada emek adına toplandık diye konuşan DİSK Genel İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan ise “Her zaman emek en yüce değerdir diyen ve sizlere emeğinizin karşılığını dün olduğu gibi bugün de veren Fethi Yaşar’ı huzurlarınızda kutluyorum” dedi. Çalışkan tören sonunda, Başkan Yaşar’a tüm emekçiler adına teşekkür plaketi takdim etti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum