Uğur Böceği

Uğur Böceği

Yetti! Artık bu terör belası diyorsanız; çözümü burada. Ben ülkemi çok seviyorum.

Yetti! Artık bu terör belası diyorsanız; çözümü burada. Ben ülkemi çok seviyorum.

Terörün ülkemizde yaptığı en büyük hasar; insanları birbirine düşürüp, düşman etmesi ve sonucunda da kan dökülmesi. Pekiyi terörün önüne geçmenin tek yolu silahlı mücadele mi? Tabi ki! Hayır.

Terörün önüne geçmek için, yapılacak en önemli şey. İnsanların birbirine nefretini önlemektir. O zaman ilk işimiz insanları kaynaştırıp, dostluğu kardeşliği yaymak olmalıdır. Kısacası herkes birbirine bakarken dostane bakıp, birbirine silahla saldırmak yerine, birbirine sarılmak isteyecektir. Bunu yaparken de, bu vatanın hepimize ait olduğunu, zihinlere kazımalıyız. Hatta birimizin canı yanarsa,  hepimizin canının yanacağını, en iyi şekilde anlatmalıyız.

Yıllardır Türkiye’mizin acı bir gerçeği var. İşte adına terör dediğimiz bu gerçek; dış güçler tarafından besleniyor. Dış güçler dediğimiz yabancı ülkelerin; bizim varlığımızı yok etmek için her türlü çareye başvurmalarının en başında terör gelir. O zaman onların ekmeğine yağ sürmek yerine, insanlarımızı kardeşliğe sevk edip; bize düşmanlığı aşılayanların, hesabını tersine çevirmek olmalıdır. Bunun içinde; çok basit bir yol var aslında.

İnsanların en masum ve sevgi dolu olduğu zaman çocukluk dönemidir. O zaman yavrularımızın çocukken kalbini kazanmakla başlayalım. Gelin ülkemizin bütün çocuklarını kaynaştıralım. Burada devletimize büyük iş düşüyor. Devletimizin eliyle bütün çocuklarımız, ama bütün çocuklarımıza; en az senede bir kez olmak üzere devlet destekli, gezilere çıkaralım. İlkokul birinci sınıftan ta ki! Lise son sınıfına kadar! Farklı bölgelerde, farklı okullarla kardeş okullar edinelim. Ülkemizde 7 bölgemiz var.  Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından kura yoluyla kardeş okulları seçilmeli. Okullar aralarında geziler düzenlenmeli. Çocukların yaz tatilini bu cihetle hem şenlendirmek; kardeşliği tesis etmek, hem de vatan sevgisini işlemeli. Çanakkale başta olmak üzere bu vatan için ecdadımız, Kurtuluş Savaşında nasıl mücadele etmiş tek tek anlatarak vatan sevgisini ve kardeşliğimizi perçinleyelim. Çocuklara tiyatrolar düzenleyelim. Onlara bu konuda roller verelim. Çeşitli etkinliklerle çocuklarımızı kaynaştıralım. Öyle bir kaynaştıralım ki! Kimse bizi ayıramasın. Bu gezileri okul dönemlerinin ilk yıllarında aileleri ile birlikte bu imkanı verelim, birlikte seyahat etsinler. Hem aile olmanın, hemde millet olmanın tadına varsınlar. Çocuklarımızı sevgi, saygı hamurunda yoğuralım. Böylelikle; vatan sevgisini perçinlerken, farklı okullardan, farklı arkadaşlarla beraberce gezilere katılıp, vatanseverlik ruhunu; doğusu, batısı, kuzeyi, güneyine, sindire sindire yüreklerine koyalım. Daha sonrada memleketimizde üretim yapan bu ülkeye katma değer katan fabrikalarımızı da gezdirelim.

Sanayi, ticaret ve turizm, sağlık ve diğer iş kollarını da gezdirerek; üretimin bu ülke kalkınmasında gerekliliğini ve çok çalışmamız gerektiğini anlatalım. Çok çalışırsak yarınlarımız da daha mutlu ve huzurlu olacağımızı, sevgi dolu bir ömür yaşayacağımızı anlatalım. Sevgi tohumlarını atıp sevgi toplumu olalım. Ayrıca öğrencilerimize üniversitelerimizi de gezmelerini sağlayalım ki! Büyük bir özenle geleceğimizi kazanmaya yöneltelim.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları; yani bizler ne kökenimizle, ne inancımızla nede başka bir şeyle ayrılmaz bir bütün olduğumuzu anlatalım. Çocuklarımıza vatan sevgisini, kardeşlik duygularını nakış, nakış işleyelim.

Terörü bitirmek için; lütfen birbirimize sevgi ve saygı ile bakalım. İnanın o zaman her şey yoluna girecek. Türk, Kürt, Çerkez, Avşar, Laz’ı diye insanlar arasında ırk ayrımı yapmayalım. Irk ayrımı yapmadığımız gibi din ve mezhep ayrımı da yapmadan insanları, ön yargısız sevelim. Bu değer yargılarıyla değerlendirme yapacağımıza insanları karakterlerine göre değerlendirelim. Bunu yapınca da çocuklarımıza ve geleceğimize, örnek olalım. Mesela tanımadığımız birisi gelince nerelisin diye sorduğumuzda, aldığımız cevaba göre, oradan adam çıkmaz deyip, insanları yaftalamayalım, lütfen. Bakın bu ülke bizim, Suriye’liler savaş nedeni ile bizim ülkemize geldiler. Biz onlara kucak açtık. İnanın; bizim başımıza böyle bir olay gelse, hiçbir ülke bize kucak açmaz. Zaten biz ülkemizi terk edecek kadar onursuz değiliz.

Bütün okurlarımı sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Şunu unutmayınız ki! Bizim gideceğimiz başka Türkiye yok.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Böceği Arşivi