Halis Haktanır

Halis Haktanır

Yürü be… yiğidim

Yürü be… yiğidim

Asırlardır yürüyorsun, nerede bir adaletsizlik, nerede bir mazlum, nerede bir yardıma muhtaç var ise yönün ona doğru. Ne zaman vatan toprağını bir karışında gözü olan densizlerin var olduğunu görürsen yönün ona doğru. Hedefini yönünü belirlemişsin.

Hedefin şehitlik, hedefin Allah rızasını kazanmak, hedefin gözü yaşlı sabi çocukların kurtuluş reçetesi, hedefin amansız hainlere var oluşlarını yok etmek. Yürü be yiğidim dünyanın sana ihtiyacı var, insanlığın sana ihtiyacı var. Yürü be yiğidim her adımına muhtaç insanlar var.

Hayat mücadelesinde savaş koşulları arasında seni bekleyenler var. Yürü be yiğidim bir damla suya ihtiyacı olan susuzlar var. Günlerce aç kalmış, hainlerin esiri olmuş insanların kurtarılmaya ihtiyaçları var. Gözler seni aramakta, yürekler seni anmakta. Sefillik seni beklemekte, yürü be yiğidim Allah’ın erlerisiniz. Cebrail’in yoldaşlarısınız, peygamberin ümmetisiniz, Türk milletinin neferlerisiniz.

Bayrağın sevdalısısınız, vatanın bekçilerisiniz, yürüyün be ayağınıza taş değmesin, yürüyün be tarihler sizleri yazarken sayfalara sığdıramayacak mazlumların gariplerin kimsesizlerin duaları sizlerle bir olacak. Hainler susacak. Katiller tepelenecek, yurtta sulh cihanda sulh sizlerle olacak. Kınalarınız yakılmış, gemileriniz de yakılmış, evlat, ana, baba, yar geride kalmış dönmeyeceksiniz bunu sizlerde biliyorsunuz, ama Allah’a ulaşıyorsunuz. Şehitlik için sıraya giriyorsunuz.

Yürüyün be koçlar Türk milletinin vakarlı yolcuları Türk devletinin şerefli nesilleri son kale Türk kalesinin yıkılmaz duvarları yürüyün emperyalizmin yıkmaya çalıştığı yerlere doğru yürüyün. Dünya millet görsün, dünya insanlık görsün, dünya bir milletin vasıflarını görsün. Kâinat bir ordunun atasından aldığı terbiyeyi görsün. Ve kâinattan sizlere bakarak ulu yaratanının yarattığı insanlara nasıl davranıldığını görsün yürüyün be yiğitler, yürüyün dünya onlara dar gelsin hainler inlerinden çıkamasın. Mazlumu garibanı ezemesin adın yeter Türk demeleri yeter.

YÜRÜYÜN BE YİĞİDİM

Ana bacı, baba, evlat sormayın bana

Vatanım için düştüm ben bu kutlu yola

Peygamber haber yollamış türkün evlatlarına

Yürüyün be yiğidim insanlık hasret kalmış sana…

Adımını attığın yerler huzurunda divana durur

Bu gelen Türk’tür derler bilirler bunu

Adaleti temsil eden senin kutlu soyun

Yürüyün be yiğidim dünya anlamıştır bunu…

Halis senin soyun Türk’tür yiğitlik şanın

Şehitlik ne güzel olmuş bayrak ile yakışanın

Türk milleti saf ve temiz, tarihten gelir soyu

Yürüyün be yiğidim bozulacaktır bu hain oyun…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halis Haktanır Arşivi