Yüzde 60'ı temizlendi

Terör örgütünün sözde kalesi Yüksekova'nın yüzde 60'ı teröristlerden temizlendi, TSK ilçeden görüntü paylaştı. Operasyonlarda 8 terörist öldürüldü

Yüzde 60'ı temizlendi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Terör örgütünün sözde kalesi Yüksekova'nın yüzde 60'ı teröristlerden temizlendi, TSK ilçeden görüntü paylaştı. Operasyonlarda 8 terörist öldürüldü

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK büyük bir darbe aldı. Asker ve polisin ortaklaşa sürdürdüğü operasyonlarda, Yüksekova'da sokakların yüzde 60'ı temizlenirken, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Operasyonların devam ettiği Şırnak ve Mardin'in Nusaybin ilçesinde çembere alınan teröristlere zırhlı araçlardan 'teslim ol' çağrıları yapıldı. Muş'ta ise, terör örgütüne ait 4 odalı bir sığınak bulundu.

130 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
Yüksekova'da 6 mahallede barikatların kaldırılması, hendeklerin kapatılması ve terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlatılan "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle" operasyonları sürüyor. Operasyonlar kapsamında, ilçenin yüzde 60'ı teröristlerden temizlendi. Şuana kadar 130 PKK'lı terörist etkisiz hale getirilirken, 170 el yapımı patlayıcı imha edildi. Güvenlik Güçleri operasyonları çıkan çatışmada özel harekât polisi Mustafa Sezgin'in şehit olduğu Cumhuriyet Mahallesi'nde yoğunlaştırdı. Asker ve polisler, Cumhuriyet Mahallesi'nde barikatların kaldırılması ve el yapımı patlayıcıların imha edilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde, geçen yıl ilçede 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'nde PKK'lı teröristler tarafından çalınan çok sayıda ilaç ve tıbbi malzeme bulundu.

SOKAKLAR TEMİZLENİYOR
Güvenlik güçlerinin zırhlı araçlardan 'teslim ol' çağrısı yaptığı Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristler tarafından parke taşları ile sokaklara kurulan barikatların güvenlik güçleri tarafından kaldırıldığı belirtildi. Operasyonlarda, etkisiz hale getirilen PKK'lı teröristlere ait silah ve teçhizat, Nusaybin sokaklarında parke kilit taşlarıyla yapılan barikatlar ve binalarda açılan mazgallar tespit edildi. PKK'lı teröristler tarafından yapılan el yapımı patlayıcılar ve bunların patlatılması için hazırlanan düzenekler de ele geçirildi.

8 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
Mardin'in Nusaybin ilçesinde 7 terörist öldürüldü. İlçede etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 163'e çıktı. Şırnak'ta ise 1 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. İldeki operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı toplam 141 oldu. Şanlıurfa Viranşehir'de 1, Ağrı'da 1, Şanlıurfa'da yapılan yol kontrolünde de 14 YDG-militanı yakalandı.

CEPHANE ELE GEÇİRİLDİ
Terör örgütüne yönelik Nusaybin ve Yüksekova'daki operasyonlarda çok sayıda silah ele geçirildi. TSK'nın servis ettiği fotoğraflarda ise militanların mevzilendikleri evlere çok sayıda tünel kazdığı görülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.