Uğur Böceği

Uğur Böceği

Yüzüne tükürsen yağmur yağdı sanıyor

Yüzüne tükürsen yağmur yağdı sanıyor

Ormanların kralı aslan bütün hayvanları toplamış ormanda konuşma yapıyordu. Konuşmasının sonunda bütün hayvanların doldurması için bırakılan anketlerin toplanmasını istedi. Anketler toplanırken kanarya ve bülbüller orkestrası şarkılarını bütün hayvanlar için söylerken mutluydu. Daha sonra aslan yeniden sahneye çıktı. Sıra anket sonuçlarını açıklamaya gelmişti. Aslan anketleri değerlendirme komisyonundan aldığı sonucu açıklayacaktı. Herkes anket sonuçlarını merakla bekliyordu.

Aslan – Halkımın merakla beklediği sonuçları açıklıyorum. Ormana en çok zarar veren hayvan; ayı denildiğinde ayı başını öne eğmiş çok utanmıştı.

Ormanların en düzenbazı ise sırtlan, çakal ve tilki çıkınca onlarda başını öne eğdiler.

Ormanın en sevimlileri ise tavşan, kuzu, ceylan ve bütün hayvanların yavruları çıkmıştı. Onlarda bu sonuçtan çok memnun olmuşlar ve yanakları kıpkırmızı olmuştu.

Sıra ormanın en çalışkanı ve tembeli olan hayvanlarına gelmişti. Karınca, arı ve eşek en çalışkan hayvanları olurken; ağustos böceği, salyangoz ve kaplumbağa en tembel hayvanları seçilmişti.

Sonuçların hepsi açıklandıktan sonra ev kedilerden birisi sonuca itiraz etti.

Aslan ev kedisine anlat bakalım, itirazın neye, sana göre bu sonuçlar neden doğru değil.

Aslında bu sonuçlar sadece biz hayvanlar arasında düşünüldüğünde üç aşağı beş yukarı doğru ama sizin anketinizde dünyanın en vahşisi, düzenbazı, sevimlisi, çalışkanı, tembeli diye sormuştunuz. Bu özelliklerin hepsini üzerinde taşıyan tek bir varlık var.

Bütün hayvanlar şaşırmış olmalı ki; hep bir ağızdan

Aaaaa dediler

Aslanda bende merak ettim. Bu hayvan hangisi bak benim bile kafam karıştı.

Ev kedisi – Hayvan değil. Bu insanoğlunun ta kendisi!

Hiçbir şeyi gözü görmeden kendi neslini mahveden, birbirini öldüren, birbirinin kuyusunu kazan; insanoğlu.

Ormanları talan eden, kendi varlığını sürdürebilmek için, toplumsal düşünmeyip bireysel olarak düşünen bir vahşi. Tam tersine toplumsal düşünen, sevgiyle saygıyla birbirine muamele eden insanlara çok iyi muamele eden hatta bir köpeğin patisine giren diken için ağlayan da bir insan.

Bunun ispatı için akşam benim oturduğum evin penceresinin önüne gelin dünyadan haberleri izleyin. Bu akşam bizimkiler komşuya gidecekler, ben perdeyi açarım sizde izlersiniz.

Siz ormana en çok zarar veren ayı dediğinizde ayı başını öne eğip utandı. Düzenbazları tilki, çakal ve sırtlan dediğinizde onlarda utandı.

İnsanoğlunun iyisi iyide, kötüsü olanlar ise hem kötü hem de utanmazlar. İnsanların tabiriyle söylemek gerekirse yüzlerine tükürseniz yağmur yağıyor sanırlar.

Hemen hayvanların arasından lama söze karıştı. Benim en sevdiğim iş tükürmek. Siz bana gösterin yeter. Ben onların yüzüne tükürürüm deyince orman kahkahalara boğulmuştu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Böceği Arşivi