Eyüp Kara

Eyüp Kara

2017-2018 sezonu hayırlı olsun

2017-2018 sezonu hayırlı olsun

Gençlerbirliği Kulübü’nün Efsane Başkanı İlhan Cavcav'ın isminin verildiği 2017-18 Süper Lig Sezonu fikstür çekimi yapıldı. Yeni bir heyecan kasırgası daha futbolseverleri bekliyor.

Bütün takımlar yeni bir umutla sezona merhaba dedi ve çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Tek amaçları ligde başarılı olmak. Dört büyükler yine şampiyonluk için kıyasıya yarış içine girerken, ligin dişli ekipleri de zirveden kopmamak için bu yarışın olmak istiyor.

Bu sezonun diğer sezonlara göre daha zorlu geçeceğini tahmin etmek zor olmasa gerek. Ligimize renk katan birbirinden yabancı oyuncu transferleri bir biri ardına ülkemize gelmeye devam ediyor.

Lige yeni çıkan ekipleri tutunmak, ligin kıdemli takımları orta sıralarda yer almak ve kalburüstü takımları da Avrupa kupaları hedefini kovalamak için bu zorlu yarışta mücadele edecek.

Ligin dört büyükleri tabii ki şampiyonluğun kuşkusuz favorisi olarak göze batıyor. Özellikle de son iki sezonun şampiyonu Beşiktaş ligin en büyük favorisi. Çünkü 2 sezondur ortaya konulan futbol ve istikrarlı kadro seçimi Beşiktaş’ı en büyük favori olarak karşımıza çıkarıyor.

Başlarında Şenol Güneş gibi deneyimli bir teknik adam bulunduran siyah beyazlılar yine açık ara zirvenin en büyük adayı desek yeridir. Takımı olduğu koruyan sadece forvet transferi dışında tam kadro mücadele ederek sezona merhaba diyecek. Buna bir de santrafor ekleyince tadından yine yenilmez olacak.

Fenerbahçe bu sezon teknik direktörlüğü Aykut Kocaman’ı getirerek yerli antrenöre dönüş yaparak en akıllı seçimi yaptı. Kocaman takıma olumlu yönde katkı verecek ve takımı yeniden eski günlerine döndürmek için büyük bir risk almış olacak. Takıma yeni katılan ve katılacak olan oyuncularla zirvenin bir diğer adayı.

İki sezondur ortalarda görünmeyen Galatasaray kadrosunu büyük ölçüde değiştirme yoluna gitti. Takımdan birçok oyuncuyu gönderirken yerlerine daha büyük isimlerle takviye yaptı. Fakat bunların takıma uyumu nasıl olacak bunu lig başlayınca göreceğiz. Fakat şurası bir gerçek ki sarı kırmızılılar daha iddialı ve daha güçlü. Takıma yeni takviyelerinde yapılacağını göz önüne alırsak teknik direktör İgor Tudor bakalım nasıl bir takım karşımıza çıkaracak.

Karadeniz fırtınası Trabzonspor ligin ikinci yarısındaki performansı ile büyük takdir toplamıştı. Kadrosunu koruyan ve çok iyi yabancı oyuncu transferleri yaparak daha iyi bir takım oldu. Bordo mavililer bu sezon evinde kolay kolay kaybetmeyen bir yapıya bürünecek gibi görünüyor. Teknik direktör Ersun Yanal’ın ekibi bu yılın en büyük sürprizini yapmaya adam bir takım olarak görünüyor.

Medipol Başakşehir geçen sezon kaçırdığı şampiyonluk umutlarını bu sezon yakalamak için takıma takviye yaparak iddialı olduğunu ortaya koydu. Fakat defans hattında büyük sıkıntı yaşayacak gibi görünüyor. Abdullah Avcı’nın ekibi oturmuş ve istikrarlı kadrosu ile yine çok can yakacak. Takıma yeni katılan yabancı oyunculardan istediği verimi alırsa şampiyonluk yolunda bende varım diyecektir.

Öte yandan ligin üst tarafını zorlayacak ekipler bu sene daha fazla. Bu takımların hedefi Avrupa kupalarına katılmak olsa da asıl hedefleri ligi orta sıralarda bitirip ligde düşme sıkıntı yaşamamak. Kadrolarını bu anlamda güçlendiren takımlar yeni sezonun başlamasını bekliyor.

Öte yandan ligin yeni takımları Evkur Yeni Malatyaspor, Göztepe ve 1 yıllık aranın ardından yeniden Süper Lig’e yükselen Sivasspor’un hedefiyle ligde kalmak ve bu sezon olabildiğinde iyi puanlar toplayarak gelecek seneler için ligde daha güzel yerlerde olmayı hedeflemek olarak açıklayabiliriz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eyüp Kara Arşivi