İhsan Akça

İhsan Akça

ABD’nin yaptıkları

ABD’nin yaptıkları

Aziz milletim biz millet olarak kendimize yapılan kötülükleri biraz zaman geçince hemen unutuyoruz. İşte bundan da bu milleti sevmeyenler çabuk faydalanmaya kalkarlar. Onun için geçmişi hele bu milletimize yapılmış ise unutmayalım zamanımızda bunlardan ders çıkartalım hata yapmayalım.

Günlük faaliyetlerden esinlenerek bugün yapılanların( kötülüklerin) seneler önce milletimize neler ve nasıl yapılmış bir görmeye çalışalım. Amerika Birleşik Devletleri’nin yaptıklarını sıralamaya çalışalım. Öncelikle( Marşal yardımı)ndan başlayalım. Bu yardımı yaparak yurdumuzda sanayinin gelişmesini önlemiş yaptığı o yardımlar gelişi güzel harcanmış hiç istihdama yönelik çalışma yapılmamış. (barış gönüllüleri) ismi altında liselerimize İngilizce öğretecek öğretmenler gönderilmiş, bunların büyük çoğunluğu casus çıkmış bu belirlenince yurdumuzu terk etmişlerdir.  (süt tozu) okullarımızda çocuklara içirilmek üzere süt tozu yağ vs. gönderilmiş yerli üretimlerimiz frenlenmiştir. Bunların çoğunluğu da zararlı olmuştur. (çelik güç) güya Doğu’da devletimize yardımcı güç olarak Amerika’nın askerleri gönderilmiş bunlarda devlet değil teröre(PKK) destek vermiş onların güçlenmesine yardım etmiştir. (haşhaş ekimi) bilhassa Afyonkarahisar ve çevresinde yetiştirilen haşhaş ekimine kota getirilmiş haşhaşın çizilerek sütünün alınmasını yasaklamıştır. Irak’ı işgal edeceği zaman karadan askerlerini Türk topraklarını kullanarak geçirmek istemiş onu da TBMM kabul etmeyince planları bozulmuş( Kıbrıs Barış Harekâtı) 1974 yılında yine güney sınırımızın güvenliği ve Kıbrıs Türklerini kurtarmak için yapılan harekâtta benim uçağımı benim mühimmatımı kullanamazsın demiştir.

Zamanımıza gelelim Suriye’nin kuzeyindeki teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için birinci harekât yapılmış ikincisi de( zeytin dalı) adıyla başlatılmış devletimizin bütün amacı yurdumuzun güney bölgesinin güvenliğini sağlamak olduğu halde yine karşımıza terör ile Amerika birleşik devleti çıkmış binlerce tır ve uçak dolusu silahı Suriye topraklarına teröristlerin kullanması için taşımış daha da onlarla bir olduğunu görüntü ve beyanlarla da ispatlamıştır. İşte bizim dost bildiğimiz NATO müttefikimiz ABD’leri budur. Devletimiz bir bütün halinde birlikte olarak ( devletimizi yönetenler ve yönetmeye talip olan muhalefet) kalleşlik abidesi olan Amerika’ya karşı geçmişten de ders olarak durmak zorundayız. Türlü kalleşliklerle milletimize umduğu zararı veremeyen şimdi teröristlerden fayda umarak silahla vermeye çalışıyor.

Geçmişte hata ve yanlışlar yapılmış olabilir. Bundan sonra hata yapmaya bu milletin tahammülü kalmamıştır. Onun için millet olarak birliğimizi bozmadan bu Türk düşmanlarına haddini bildirmenin zamanıdır. Bunlara cephede Türk askeri en iyi cevabı veriyor. Komutanları başlarında aslanlar gibi milletini temsil ediyor. Allah Mehmetçiğimize zaferler ihsan eylesin. bu başarıları masa başında kaybetmeyelim. Geçmişteki hatalardan ders alarak başa baş mücadele edelim. Türkiye Cumhuriyeti devletinin bekası için cephede ve masa başında her şeyin en iyisini yapalım, yapmaya çalışanlara maddi manevi yardımcı olalım. Devletimizin kıymetini bilelim. Irak ve Suriye’nin durumlarından ders çıkaralım. Yüce Türk milleti her iyi hizmette devletinin ve Mehmetçiğinin yanındadır. Bunu bütün dünya bilmelidir. Devletlerarasında daimi dostluk olmadığı gibi daimi düşmanlıkta olmaz. Karşılıklı menfaatler gerçekleştiği zaman barış sağlanır. Amerika dileriz ki hatasını anlar ve teröristle değil Türkiye Cumhuriyetiyle birlikte olur. Dünyamızın geleceği için bu şarttır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İhsan Akça Arşivi