Sefer Aşır Eraslan

Sefer Aşır Eraslan

ABD’nin yeni oyunu

ABD’nin yeni oyunu

ABD oyalamaktadır. Bu arada da boş durmamaktadır. On gündür bütün üst düzey adamları Ortadoğu’da demir atmış durumdadırlar. Şimdi de 35 km’lilk bir güvenlik şeridi bahane edilmektedir. Bu güvenli bölgeye de Araplardan oluşan bir güç yerleştirmek arzusundadır. Kaç Arap buna destek verir bilinmez ama bilinmesi gereken karşılarında bölgenin dev ülkesi Türkiye vardır. Hem bizim daha önce istediğimiz güvenli bölgeyi sözde tesis etmiş olacaklar hem de Arap askeriyle işi sulandıracaklar sonra da ”siz de hiçbir şeye razı olmuyorsunuz” diyecekler. Elbette razı olmayız. BAE’leri dışişleri bakanı bir aklı evvel üç ay önce söylemişti “Türkiye’yi kuşatalım” diye. İşler kendisine hayrı dokunmayan çapulcu Arap askerine kaldı.

Trump efendi bir de tehdit ediyor. “Mahvederiz” diyor. Kendi kötü sonunu düşünmüyor. ABD buradan yıllar önce Vietnam’dan çıkar gibi çıkarılacaktır. Bizim İran ile olan yakınlığımıza karşı cevap vermektedir. İnşallah İran kıvırmaz. Çünkü her zaman B planı olan İran dönebilir. Yani ahmakça sözler. Yarın “ben öyle demedim başka şeyler söyledim” diyerek çark edecektir. Bütün Türkiye bunca yığınaktan sonra titreyen düşmana gereken cevap verilmeden tatmin olmayacaktır. Bir büyük zafer olacaktır.

Sadece 35 km’lik bir derinlikteki güvenli bölge değil bütün Suriye ve Irak’taki düşman kuvvetleri eşkıya yok edilmeden bu hesap kapanmayacaktır. Öyle çocuk oyuncağı gibi “bak istediklerinizi yerine getirdik öyleyse siz de bu operasyondan vazgeçiniz” diyecekler. Oraya yerleşecek Arap askerinin Kürt eşkıyasından ne farkı vardır.

Dünyanın en karmaşık en tehlikeli bölgesi şu anda Ortadoğu bölgesidir. Burada uşak kukla güçler, PKK-PYD -YPG var, İran var, ABD var, Rusya var, Fransa var, diğer AB mensubu devletlerin askerleri var, Türkiye var Suriye var. İçlerinde oyunun baş aktörü, oyunu domine eden ülke Türkiye. Türkiye’nin tavrına göre değişen bir savaş oyunu seyrediyoruz. Biz hamle yaptıkça karşıdakiler piyonlara sarılmaktadır. İşin içine bir de bölgesel Arap gücü girmek üzere. Kendi ülkelerini korudular da sanki Türkiye ile karşı karşıya gelmek kaldı. Arap akıllanmalıdır. Aklını başına almalıdır. Yoksa aklının alınacağını bilmelidir. Coni on bin km öteden gelip burada tavır alamayacak kaçacaktır. Arap akılsız başının cezasını çekecektir. ABD kaçmak için bahane aramaktadır. Allah sonumuzu ülkemizin sonunu hayreylesin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sefer Aşır Eraslan Arşivi