Zafer Çam

Zafer Çam

ABD’ye katil diyoruz

ABD’ye katil diyoruz

Ünlü ozanlarımızdan âşık Mahsuni Şerif, yetmişli yıllarda Amerika’ya katil dediği için altı ay hapis cezasına çaptırılmıştı. Ünlü ozan yetmişli yıllarda Amerikan uşaklarını kızdıracak ne söylemişti.

“Defol git benim yurdumdan

Yıllardır bizi bitirdin

Devleti devlete çatar

İt gibi pusuda yatar

Kan döktürür silah satar

Bütün milletlere yazık

Sömürülmüş bağrı ezik

Seni sevenin sütü bozuk

Amerika katil, katil.. demişti.

“Seni sevenin sütü bozuk” demiş ne güzel demiş bu günde öyle değil mi Amerika’yı sevenin sütü bozuk olmalı.

O yıllarda Amerika’ya nikâhlanmış bir ülkede Amerika katil demenin cezası olmalıydı. Sen kimsin ki Amerika’ya katil diyeceksin.

Amerika devleti bizim yakın dostumuz, müttefikimiz, NATO kardeşimiz, Amerika’ya katil dersin öylemi. Bizde seni böyle zindanlara mahkûm ederiz diyerek halk ozanını zindanlara göndermiş. Başkaları buna cesaret etmesin sana verdiğimiz ceza başkalarına ibret olsun.

Ne kadar Türkiye rejimi Amerika katil demese de halkın dilinde Amerika katil. Meydanlarda Mahsuni’nin Amerika katil sözleri türkü olmuş Anadolu’nun her köşesinde Amerika katil sözleri dinlenirdi.

Her zaman olduğu gibi yetmişli yılarda iktidarlar Amerika’da korkuyordu, Amerika’ya muhalif davranan hükümetlere istediği zaman askeri cuntayı yanına alarak balans ayarı yapıyordu. Bundan korkan iktidarlar Amerika amcaları ne derse harfiyen yerine getiriyorlardı. 

Bugün yürümekten aciz, beyni sulanmış ne dediğinde haberi olmayan ABD Başkanı Joe Biden Türkiye soykırımcı diyor. Der kardeşim “sen katil Amerika”sın demeye gücünüz yoksa.

Soykırımın adı sensin ey ABD diyemezseniz Biden der. Amerika devleti gerçekten katiller ve soykırımcılar topluluğu. Bunu görmek için insanlarımızın biraz tarihi bilgisi olması yeterli. 

Yer kabuğunun oynaması gibi ne zaman Amerika oynuyor dünya o zaman sallanıyor. Dünyayı yöneten katiller ve soykırımcılar ordusu ülkelerin iç işlerine burunu sokmaktan korkmuyor.

Kendi menfaatleri doğrultusunda ülkeleri tasarımlamak istiyorlar. Kendi eksenlerinde olmayan liderleri iktidarda edip darağaçlarında sallandırıyorlar. Bu menfaat çete devleti dünde katillerdi, bugünde katiller.

Amerika denilen Avrupa’nın toplamaları, devşirmelerinin kurduğu devletin adı değil mi? “Kurttan kuzu doğmuyor”.

Bunların katilliği kıtanın yerli halkı Kızılderilileri nasıl katledip yok etiyse dünyayı da aynı şekilde yok etmek istemekteler. Bugün, Biden ne diyor Türkiye ermeni soykırımı yapmış.

Ermenilerin yaptığı kıyımda bahseden hiç olmuyor. Bu zalim devlet yeryüzünde var oldukça dünyaya rahat yok. Hele Müslüman toplumların yaşadığı coğrafyada hiç huzur olmaz.

Faşist, diktatör kanla beslenen, Amerika ne zaman bir kıtaya çıkarma yapmıştır, o kıtada açlık sefalet baş göstermiştir. Bu katiller topluğu hangi devleti ablukaya aldıysa o devletlerde halk perişan, vatansız, yurtsuz toplama kaplarında barınır duruma düşmüştür.

Dün Amerika nasıl soykırımcı katilse, bugün yine Amerika katil… Bakın etrafımıza İslam coğrafyası kan gölü.

Bunun baş aktörü kim kıtalar ötesinde gelen hiçbir zaman doymayan çakallar ordusu Amerika değil mi? Bunlar tarihin tapınakçı, kan emici, şövalyelerin torunları değil mi?

Amerika katil, Amerika soykırımcı. Bunu demekten korkmayın. 

ABD destekli hükümetler, kukla liderler şunu çok iyi bilmeliler ki, ABD’de katil devletten dost falan olmaz, kim ABD’yle dost olduysa sonu hep onların eliyle olmuştur.

Anadolu’nun çınarı Kırşehir’den ABD katil diyoruz, demeye de devam edeceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Zafer Çam Arşivi