Sefer Aşır Eraslan

Sefer Aşır Eraslan

Afganistan yanıyor

Afganistan yanıyor

Afganistan bir cehennem! Afganistan bir yangın yeri. Bu hale getiren batılı haydutlara da kendisini İslam adına mücadele eden birer kahraman olarak görene de lanet olsun. ABD neden aniden kaçtı. Elbette daha fazla kan aksın daha fazla can yansın ve burası Müslümanların mezarı olsun. Mezar-ı Şerif şehrine gittim. Özbek şehri. Orada bir Özbek tarihçisi şöyle demişti: Dünyada beş tane isminde ”şerif “olan şehir var. Bunlar Mezar-ı Şerif Buhara-i Şerif, Şam-ı Şerif, Mekke-i Şerif,  Kudüs-ü Şerif. İşte Afganistan’ı mezar yapacak bir sinsi plan.

ABD ve NATO güçleri daha çok kuzeyde konuşlandılar. Çünkü burada Talibanın temeli olan Peştun yoktu. Son yirmi yılda kuzeydeki Özbek, Tacik, Türkmen Hazara asıllı olanlara iş ve imkan verdiler. Şimdi de ilk kurşunun hedefi onlar. Güneydeki Peştunlara dokunan yok. Zaten Taliban Peştun kökenlilerin çoğunlukta olduğu bir örgüt. Daha 1990’lı yıllarda ilk kurulduğu zaman da halk karşıydı. Çünkü Peştun ağırlıklı idi. Penşir aslan Ahmet Şah Mesut bu sebeple ta o zaman bunlarla mücadele etti. Neticede bir bombalı saldırıyla öldürüldü. Şimdi de oğlu Mesut Şah Talibana karşı taraftar topluyor. Taliban tek başına hükmedemez.

Bazı konuşmacılar TV’de ataları Afganistan kökenli olmaları sebebiyle “Talibanı halkın çoğunluğu sevmez” gibi beylik sözler söylemektedirler. Bir defa Peştunlar kendilerinin bir parçası olarak görürler, severler. Beluciler Sünni ve ayrılıkçıdırlar bunlar da severler. Tacikler severler. Geriye ne kaldı ki? %30’luk kuzey halkı sevmezler.1996 yılında kuzeydeki Mezar-ı Şerif şehrini savunan Özbek lider Raşit Dostum’un iki yardımcısı Taliban tarafına geçince Dostum kaçtı. Mezar-ı Şerif teslim oldu. Talibanın ilk mesajı “Hedefimiz Semerkant ve Buhara’dır oralar da bizim” demişlerdi. Özbek arkadaşlarla üniversitenin öğretmenler odasında konuşurken “ne yapacaklarınız” diye sordum cevap ilginçti. “Biz savaşmayı bilmeyiz. Biz ticareti iyi biliriz bize kardeşimiz Türkiye yardım eder” demişlerdi. Endişeli ve çaresiz. Yani Taliban burada kalmayacak boyundan büyük işlere karışıp Özbek şehirlerine saldıracaktır. İşte bu durumdan endişe eden Özbek yönetimi “sınırımızı ihlal etti” bahanesiyle Afga savaş uçaklarını düşürdüler. Bunu hem ABD hem de Rusya desteklemektedir. Böylece “Türk Birliği” projesini baltalamak için yapacaklar.

Taliban uslandı mı? Hayır daha da bilendi. Daha vahşileşti. Devlette çalışanlar ve yakınları ile işgalci güçlerle çalışanların, onlara hizmet edenlerin, hatta süt satanların dahi fişlendiği, adreslerin tespit edildiği bu listeye göre bir katliam yapacakları söylenmektedir. Aynen Paris’te verdiği sözü unutup Tahran’a döndüğü andan itibaren fişlenmiş insanları (Şah yanlısı diye ihbar ederek fişlediler) insafsızca muhakeme etmeden öldürdüler. Mezar-ı molla oldu etraf. Bu nasıl Müslümanlık? Bunlar da aynı kafa aynı ruh ikizi aynı geri kafa… Müslüman devlet başkanlarının birer soyguncu oldukları iktidardan indirilince ortaya çıkıyor. Eski Tunus cumhurbaşkanı, Sudan Başkanı Ömer el Beşir, İran Şah’ı şimdi de Afgan Eşref Gani ve daha niceleri. Ama BAE’lerine kaçan İspanyol kralın böyle bir hırsızlığından bahseden olmadı. Vergi kaçırdığı için kaçtı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sefer Aşır Eraslan Arşivi