Sefer Aşır Eraslan

Sefer Aşır Eraslan

Afganistan yine perişan

Afganistan yine perişan

Afganistan’da olaylar bitmiyor.Hainliği dillere pelesenk olmuş Necibullah ve onun genelkurmay başkan Özbek Raşit Dostum… Sovyet işgali ile perişan olan Afgan’a yardım bahanesiyle destek veren ABD ve NATO… İslam’la alakası olmayan bu sapık azgın selefiler… Başlarına Suudi Arabistan’dan getirilen El-Kaide… Yıllarca etrafına zara veren Taliban… Pakistan medreselerinde okuyanlardan meydana geldiği için bu adı aldılar. Elbette en büyük zararı gören de Pakistan… Bunlara o ilk zamanlarda Türkiye de destek verdi. Hikmetyar çok geldi gitti devlet başkanı gibi karşılandı.

Fergana da misafiri olduğum Özbekistan hava kuvvetlerinde savaş pilotu olan Muhammedcan… Evinde konuşurken Sovyetlerin Afganistan’da neden mağlup olduğunu sordum. Şöyle cevap verdi. “Sovyet ordusundaki komutanlar neşe (esrar) ticaretine başladılar. Hem içtiler hem de kadınlarla beraber sattılar. Kadın ticareti de onlara tatlı geldi. Müslüman komutanlar karşı tarafa geçti. Son olarak da kitle imha silahlarını kullanmadılar. Çok insan ölmesin diye kullanmadılar. İşte bu ahvalde arkasına bakmadan kaçan Sovyet-Rus orduları bu gün kurtarıcı rolünde.”

ABD dışişleri bakan, Başkan yardımcısı ve Milli Savunma Bakanı, Pervez Müşerref’e gidip “Talibanı yok etmelisiniz. Yoksa İslamabad’ı bombalarız” demişler. Müşerref de “Biz de boş durmayız elimizden geleni yaparız. Taliban’ı siz kurdunuz siz güç verdiniz siz yok ediniz. Benim gücüm yetmez” der.(Pervez Müşerref’in ATEŞ HATTINDA ON YIL isimli hatıra kitabından. Kendi on yıllık iktidarını değerlendiriyor)Bir ABD ziyaretinde oğul BUSH’a anlatır ayaküstü bu olanları. Bush beklemeden hızla gider. İşitmek istemez.

Şimdi soluğu Moskova’da alan Taliban, Putin’in dolduruşuyla “siz de işgalcisiniz, sizi de hedef alırız” diyor. Sanki beş paralık gücü varmış gibi. Bizimkiler de “Taliban ile ortak yanlarımız çok” diyor. Ancak Taliban “bazı inanç noktalarında ortaklığımız var” diye cevaplıyor. O kadar da değil” anlamında söylüyorlar. Doğru da söylüyorlar. Onlarla hiçbir ortak yanımız yok. Suriye’de iki Türk askerini diri diri yakan alçaklar bunlar. “Türkiye İstanbul’da işgalci biz bu işgale son vereceğiz” diyen de bu sapıklar. İstanbul’da yapılacak olan “Afganistan görüşmelerini” engelleyen de Putin’dir. Bölgede güç kazanmamızdan endişelenen Putin şimdi Taliban’a hem akıl hem de öldürücü silah vereceğini söyleyerek onları tahrik ediyor. Dün önünden fareler kaçtığı domuz sürüleri şimdi kurtarıcı rolündedir.

Taliban şu ana kadar yirmi köy ve kasabayı ele geçirdi. Özellikle de Hazara Türkleri ve Gazne Türkmenlerinin oturdukları yerleri hedef almaktadırlar. Bu katliama bir son verilmesi için hareket edilmelidir. Afganistan’dan göçler engellenmelidir. Yine perişan olan feryad-ı figan eden Afganistan’ın feryadı dinmeyecek gibi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sefer Aşır Eraslan Arşivi