Erol Tosun

Erol Tosun

Ahibaba, Mustafa Karagüllü Kırşehir’in son ulu çınarıydı

Ahibaba, Mustafa Karagüllü Kırşehir’in son ulu çınarıydı

Kırşehir’in değil Türkiye’nin ulu çınarı değerli büyüğüm, seni kaybetmek insanlığında büyük kaybı. Nezaketin, zerafetin, Kırşehir sevdan, Ahilik aşkın kütüphane dolusu kitaplara sığmayacak derecede çok büyük. Sen yok olmadın mekan değiştirdin.

Ahi Evranı Veli mezardan çıksa kendisini bu kadar güzel anlatamazdı, anlatmazdı. KARAGÜLLÜ ağabeyimle çok anılarım var. Bunlardan bazılarını anlatmam gerekiyor sanıyorum. Ahi Baba ile Kırşehir Belediyesi Zabıta Müdürü iken ortak zaman paylaşma şerefine erişmiş birisi olarak hizmet etmenin gururunu yaşadığım dönemde, yaptığım projeleri görünce nasıl duygulanırdı. Oğlum senin yerin buralar değil, küçük şehirde neler yapıyorsun, yetkin büyük olsa çok daha güzel şeyler yaparsın diye beni onurlandırırdı. Nurlar içinde yatsın

Kırşehirliler Vakfı Başkanlığımız döneminde Aşıkpaşa Vakıf Üniversitesi ve Kırşehir Termalkent Kooperatif projelerimizi anlattığımda gözleri dolarak dinlediğini biliyorum. Aşıkpaşa Üniversitesi için verdiğim mücadeleyi gördükçe benimle gurur duyardı. Mücadele azmin, Kırşehir sevdan bana benziyor güzel evladım derdi. Memleketimize kurmak istediğimiz Aşıkpaşa Üniversitesi için istediğimiz arazi verdirilmediğinde siyasiler seni kıskanıyor evladım, sakın pes, etme bir gün başaracaksın diye moral vermişti. Azmimin başarıya yeterli olacağını söyleyerek beni motive etmişti.

Kırşehir Termalkent projemize için talep ettiğimiz arazinin ihalesine birkaç saat kala ihalenin iptal ettirilmesi üzerine Erol’um siyasilerin önünü kestiğini biliyorum, senin sevdan onlarda yok, olmaz da dedi. Moral bozmadan sabret bir gün başaracaksın, senin Kırşehir’e hizmet ve yatırım yönlendirmeni elbet bir gün görecekler, pes etme evladım dedi. Onu heyecanlandıran bu projeleri gerçekleştirirsek, öbür dünyada bayram edecektir AHİ BABAMIZ.

Bu projelerimiz dışında, biricik oğlum Şura Mennan TOSUN’a Ankara Çayyolu’nda açtığım baklavacı dükkanına AHİ BABA BAKLAVACISI ismini verdiğimi, tescil ve patent için başvurduğumu duyunca ziyaretime geldi, Allah senden razı olsun evladım beni çok duygulandırdın dedi.

Kırşehir’de pek önemsemezler bu ismi ama senin Kırşehir sevdan ve bana verdiğin değer baştacım olmuştur. Bu davranışında asilliğinin ve soyluluğunun tescilidir diye yine beni onurlandıran cümleler kurmuştur.

Kırşehir ve Ahi sevdan bizim sevdamız olacak AHİBABA senin derdin Kırşehir’e yatırım gelmesi, işsizliğin azalması, Kırşehir’de esnafın kazanmasıydı, bunu biliyoruz bunun içinde var gücümüzle çaba sarf edeceğiz AHİ BABA.

Senin adını, senin sevdan olan AHİLİĞİ her yerde yaşatmak içinde en büyük gayreti göstereceğiz. AHİ BABA. Yeryüzünde senin gibi iyi niyetli, sevecen, naif bir insan, bundan sonra 1000 yılda gelir mi bilmiyorum. Bizim, senin Kırşehir sevdana ve AHİLİ’ğe olan hizmetine yetişmemiz yüzlerce yıl alır herhalde.

Nurlar içinde yat, rahat uyu AHİ BABA, mekanın cennet olacaktır, ışıklar içinde rahat edeceksin buna bütün kalbimle inanıyorum. Çünkü sen örnek bir iyilik İNSANI, önder bir sivil toplum LİDERİ, yüreğinde istememezlik, çekememezlik, kıskançlık olmayan yüce bir kişisin.

Ahi Babamız, can ağabeyim Mustafa Karagüllü seni unutmayacağız…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Erol Tosun Arşivi