Aleyna Erzurumlu

Aleyna Erzurumlu

Akaryakıt Zammı

Akaryakıt Zammı

Ankara’da akaryakıt Cuma akşamı saat 00.00’dan sonra zamlı tarife ile satılmaya başlandı. Son gelen zamla beraber Başkent’te benzinin litre fiyatı 16,85 TL olurken motorinin litre fiyatı 17,11TL olarak güncellendi.

Her gün yeni zamlarla güne başlayan insanlar akşam saatlerinden itibaren benzinliklere akın etmeye başladı. Uzun araba kuyrukları oluşurken benzinliklerde zam gelmeden herkes deposunu fulleyebilmek istedi. Fakat çoğu benzinlik pompa sayısını azaltırken bazıları ise tamamen işletmesini kapattı. Bu nasıl bir şeydir ya?

İnsanlar nereye kadar stok yapabilirde böyle bir engel koyuyorsunuz. Arabaların depoları bellidir alacağı litre bellidir. Bunun önüne geçemezsiniz. Cumartesi akşamı haberlerde denk geldim ve şaştım kaldım. Bir benzinlik pompa azaltmayı geçin, kapatmayı geçin TL limiti koymuş. Bir ambulans hemşiresinin görüntülemesi sayesinde haberdar olduk durumdan. Bir benzinlik istasyonu 200 TL’lik satış yapıyormuş sadece. Ve işin ilginç tarafı ise insanların hayatını kurtaran saniyelerle dakikalarla savaşan ve benzinlikte sıra dahi beklememesi gereken ambulansta bu sistem uygulandı.

Video çeken hemşire, “200TL’lik benzin alabildik. Akaryakıt istasyonu bu kadar verdi! 200TL’lik benzinimizin bitince mecburen kontak kapatacağız” dedi. Ne kadar acı bir durum. 112 Acil servisinin bile bir ayrıcalığı kalmamış.

Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediyesinin sosyal medya hesaplarından bir bilgilendirme paylaşıldı. Büyükşehir paylaşımında, “EGO Genel Müdürlüğü’nün toplam geliri, sadece akaryakıt giderini karşılayamaz duruma geldi. Toplu ulaşımda fiyat artışını kaçınılmaz kılan bu zamlar kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” notuyla beraber görselde, “Yeni gelen zamlardan sonra (26 Şubat 2022) toplu taşımada kişi başı maliyet 9,17TL” ifadesine yer verildi. Önümüzdeki günlerde nasıl bir destek olur veya nasıl bir zamlı tarife ücretlendirme olur göreceğiz ama bununla beraber dolmuş, taksi ve şehirlerarası otobüslerine de zam an meselesidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Aleyna Erzurumlu Arşivi