Sefer Aşır Eraslan

Sefer Aşır Eraslan

Akrebin kıskacındaki Türkiye

Akrebin kıskacındaki Türkiye

Şair ne güzel söylemiş

Akrebin kıskacında yoğurmuş bizi kader

Aldırma bu günler böyle gelmiş böyle gider

Şimdi akrep bir değil her yanımızda. Başta haçlılar olmak üzere, sonra da sözde Müslüman mezhepçi bölücü Şia İran ve diğerleri… Zaten Türk milletine rahat bir mevsim olmamış. Rahat olduğunu zannettiği zamanlar da aslında en sıkıntılı olduğu ancak gücü kuvveti yetmediği için başını kuma sokarak görmezden gelip daha büyük belalara düçar olduğu zamandır. Bu akrep sırtına bindiği ahmaklarla dereyi geçerken, iş yaptıklarını zannederken suda beraberce boğulacaklarını hesap edememektedirler.

Güney sınırımız. En uzun sınırımız… Ateş çemberi bile az gelecek yakıcılıkta bir cehennemi ortamdır. Sözde müttefik, özde baş düşman ABD ve AB ülkeleri bindikleri bir kıytırık binekle ona istikbal sağlamak için bize hasmane davranmaktadırlar. Silah yığmaktadırlar. Görünen söyleneni kadar 100TIR dolusu silah. Artık toplamayacaklarını da davranışlarıyla açığa vurmaktadırlar. Zaten biliyorduk ancak onlara mani olacak gücümüz yoktu da biz de inanırmış gibi yaptık.

İki genç konuşarak önümden gidiyorlardı. Bellik ya Diyarbakırlı veya Güneydoğulu… Biri diğerine “Şehir savaşlarını kaybettik. Binlerce değil on binlerce gerilla öldü. Şimdi bütün sınırlardan ABD askerleriyle beraber hücum edecek, içeriden de isyan başlayacak, işte sana yeni bir devlet” diyordu. Bunun bir tahmin bir düş olmadığını zannediyorum. Bu kadar veya daha fazla ayrıntıyı kim nasıl anlatır bilinmez.

Yunan adalara asker yığmakta, ABD hem Bulgaristan hem Gürcistan hem de Irak’ın kuzeyine silah ve asker yığmaktadır. Bir istila ile mi karşılaşacağız yoksa? Doğudan batıdan kuzeyden ve güneyden silah yığınağı yapılan bölge tam bir barut fıçısı gibidir. Ordumuzun zayıflatıldığı güçsüzmüş gibi algılandığı şu zaman ne kötü bir zaman! Fırsattan istifade etmek isteyen haçlı güruhu bütün topuyla tüfeğiyle gelse yine de zapt edemeyecektir. Hiç olmazsa içeride birlik beraberlik görüntüsü verilerek düşmana güven aşılamaktan kaçınmalıyız. Hep korku saldığımız batı bu kadar cüretkar olmayı biraz da içerideki didişmelerden güç bulmaktadır. Suriye sükunete erdirilip misafir ettiklerimizin ülkelerine dönmeleri sağlanmalıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sefer Aşır Eraslan Arşivi