Alman mizahçıya Erdoğan soruşturması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı küfürlü ifadelerle hicveden Alman mizahçı Jan Böhmermann hakkında...

Alman mizahçıya Erdoğan soruşturması
Yayınlanma:
Güncelleme:

Spiegel Online’a konuşan Mainz Başsavcısı Andrea Keller, Böhmermann hakkında yabancı kurum ve devlet adamlarına hakaret şüphesi üzerine inceleme başlatıldığını söyledi.  Yaklaşık 20 kişinin suç duyurusunda bulunması üzerine başladığı bildirilen soruşturmanın, gelmesi muhtemel başka suç duyurularıyla da birleştirileceği öğrenildi.

DELİLLER İSTENECEK

Soruşturma kapsamında ilk etapta Jan Böhmermann’ın ZDF’de yayınlanan “Neo Magazin Royale“ adlı proğramda Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında okuduğu şiirin görüntülerinin isteneceği ve Adalet Bakanlığı’na Türkiye’nin suç duyurusunda bulunup bulunmadığının sorulacağını öğrenildi.

CEZA ALMA İHTİMALİ ZAYIF

Soruşturmanın nasıl bir seyir izleyeceğinin bilinmediğini aktaran Spiegel Online, uzmanların Jan Böhmermann’ın gerçekten hapis cezasına çarptırılmasını zayıf bir ihtimal olarak gördüklerini, okunan şiirin hakaret olduğu tesbitinin yapılmasının politik tartışma başlatacağı görşünde olduklarını aktardı.

Soruşturmanın davaya dönüşmesi için Türk hükümetinin başvurusu gerekiyor. Ceza kanununun 104-a maddesi gereğince, yabancı ülkelere karşı işlenen suçların takibi için o ülke hükümeti tarafından başvuru yapılması buna ilaveten de Federal Hükümetin izin vermesi gerekiyor.

Jan Böhmermann, ZDF’de 31 Mart tarihinde yayınlanan “Neo Magazin Royale“ adlı programda söz konusu şiiri okumuş, tepkiler üzerine Youtube, hem de ZDF kanalının sayfasından silinmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.