Altındağ Belediyesi bir ilke imza attı

Altındağ Belediyesi, Türkiye’de bir ilke imza attı. Türkiye’de ilk defa bir belediye 5 tane 112 Acil Sağlık İstasyonu’nu aynı anda hizmete açtı.

Altındağ Belediyesi bir ilke imza attı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Altındağ Belediyesi, Türkiye’de bir ilke imza attı. Türkiye’de ilk defa bir belediye 5 tane 112 Acil Sağlık İstasyonu’nu aynı anda hizmete açtı. Altındağ Belediyesi, Alemdağ, Gülpınar, Karapürçek, Karacaören mahalleleri ile Siteler Kavaklar Mevkii olmak üzere 5 mahallede, 112 Acil Sağlık Hizmet İstasyonunun inşaatını tamamlayarak Sağlık Bakanlığı’na devretti. Altındağlıların sağlıklarının her şeyden daha önce geldiğini söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “Altındağ’da yatırımlarımızı mahallelerimizin ihtiyacı yönünde yapıyoruz. Gelirlerinin yaklaşık yarısını yatırıma harcayan bir belediye olarak, kamunun da ihtiyaç duyduğu yatırımları kendi kaynaklarımız ile karşılıyoruz. Acil Sağlık Hizmet İstasyonları Sağlık Bakanlığı’na devredilerek, Altındağlılar için tam donanımlı olarak hizmet verecek” diye konuştu.

altindag-11-006.jpg

9 MAHALLEYE HİZMET

Altındağ Belediyesi daha önce de toplamda 9 mahalleye 9 Aile Sağlığı Merkezi kazandırmıştı. Haftanın 7 günü, 24 saat hizmet verecek olan 112 Acil Sağlık İstasyonlarının ise her biri 250 metrekarelik bir kullanım alanına sahip. Kapalı park alanına 2 ambulansın rahatlıkla girebileceği istasyonlarda ayrıca ilaç depoları, personel odaları, koordinasyon odaları, çalışma ve eğitim odaları, tıbbi ve evsel atık bölümleri de bulunuyor. Altındağ Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 5 Acil Sağlık İstasyonu Gülpınar Mahallesi’nde düzenlenen törenle hizmete açıldı. Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin ev sahipliğinde düzenlenen açılışa, Ak Parti Ankara Milletvekilleri Orhan Yeğin, Zeynep Yıldız, Emrullah İşler, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Özkan Ünal, Altındağ Kaymakamı Erol Karaömeroğlu, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ALTINDAĞ GÖÇ ALAN BİR İLÇEYE DÖNÜŞTÜ

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “ Eskiden her 15 günde bir açılış yapıyorduk, şimdi kış demeden, soğuk demeden nerdeyse her hafta açılış yapıyoruz. Bugün de Altındağ’ın 5 farklı mahallesine yaptığımız 112 Acil Sağlık İstasyonlarının açılışı için bir araya geldik. Hizmet İstasyonlarımız 7 gün 24 saat Altındağlı vatandaşlarımıza hizmet verecek. Şu anda Altındağ da 60’ın üzerinde şantiye var. Kar kış demeden yatırımlarımızın açılışlarını yapmaya devam edeceğiz. Altındağlılar için çalışmayı sürdüreceğiz. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

ALTINDAĞ’DAKİ DEĞİŞİMİN HERKES FARKINDA

Altındağ’ın tüm mahallelerini Türkiye’de örnek gösterilen Değişim Yönetim Modeli ile dönüştürmeye devam etiklerini açıklayan Veysel Tiryaki şöyle konuştu, “Altındağ, tüm hızı ile dönüşmeye ve değişmeye devam ediyor. Biz Değişim Yönetim Modelimiz ile her mahallenin ihtiyacına yönelik, hem Altındağ’a hem de Ankara’ya değer katacak yatırımları yapıyoruz. Beş mahallemizin ihtiyacı üzerine, görevimiz olmamasına rağmen Bakanlıklarla iletişime geçerek, Acil Sağlık Hizmet İstasyonları açtık. Her mahallemize aynı önemi gösteriyoruz ve son 10 yılda Altındağ’ın mahallelerini Ankara’nın en yaşanabilir mahalleleri haline getirdik. Altındağ’da ikamet eden vatandaşlarımız sosyal donatılardan tutun yeşil alanlara, spor tesislerinden sağlık ocaklarına kadar her şeye ulaşmasını ve ne iyi hizmeti almasını sağlıyoruz. Altındağ artık göç veren değil göç alan, Ankaralıların oturmak için tercih ettiği bir ilçeye dönüştü” dedi.

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.