Altındağ Kurban Bayramı’na hazır

Altındağ, Kurban Bayramı’na hazır! Altındağ Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Türkiye’nin en büyük ve modern satış alanı, bu yıl da yoğun ilgi gördü.

Altındağ Kurban Bayramı’na hazır
Yayınlanma:
Güncelleme:

Altındağ, Kurban Bayramı’na hazır! Altındağ Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Türkiye’nin en büyük ve modern satış alanı, bu yıl da yoğun ilgi gördü. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Altındağ Belediyesi’nin Kurban Satış Merkezi’nde gerçekleştirdiği kontroller vatandaşlardan tam not aldı. Karapürçek Kurban Satış Merkezi’nde zabıta ekipleri tarafından gerçekleştirilen kontrollerde hem kurbanlıkların kimlik bilgilerinin takibi sağlandı, hem de pazarın güvenliği için önlemler alındı. Gösterilen ilgi ve özenden memnuniyet duyan vatandaşlar Altındağ Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti. Kurban Bayramı’nda herkesin gönül rahatlığı ile bayram kutlayabilmeleri için çok çalıştıklarını belirten Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “Kurban Bayramı’na az bir süre kaldı. Dolayısı ile denetimlerimizi titizlikle yapıyoruz. Ekiplerimiz 24 saat kontrollerini sürdürüyor. Sağlıktan ödün vermemiz mümkün değil. Gebe, hastalıklı ya da yaşı küçük hayvanların satışlarına asla izin vermiyoruz. Vatandaşlarımızın sağlığı her şeyden önde gelir. Sağlıklı bir bayram geçireceğiz inşallah” diye konuştu.

MERKEZİN YERİ, SUYU, ELEKTRİĞİ, HİZMETİ DÖRT DÖRTLÜK

Halk sağlığını en önemli önceliklerden biri olarak belirleyen Altındağ Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde zabıta ekipleri ile Kurban Satış Merkezi’ne çıkarma yaptı. Denetimlerini bir süredir devam ettiren Altındağ Belediyesi tarafından kurbanlıklara gebelik, sağlık ve yaş kontrolü daha öncesinde yapılmıştı. Böylelikle, sağlık açısından sorun teşkil edebilecek kurbanlıklar tespit edilmiş ve satış alanına sokulmamıştı. Satış Merkezi’ne Kars’tan tosun getiren Turan Aras alıcıları şöyle uyardı, “Tosunum, 3 yaşında, yaylım malıdır. Karapürçek Kurban Satış Merkezi’nde fiyatlarımız piyasaya göre çok uygun. Hayvanımızı hiç besiye koymadan yaylada otlatıp, hemen kurbana getiriyoruz. Kurban alıcılarının, hayvanın yaşına, cinsiyetine, sakat olup olmama durumuna, sağlığına dikkat etmesi gerekiyor. Karapürçek Kurban Pazarı açıldığından beri, kurban satımı için sürekli buraya geliyorum. Buranın esnafından, müşterisinden ve personelinden çok memnunuz. Yeri, suyu, hizmetleri dört dörtlüktür. Altındağ Belediyesi’ne teşekkür ederiz” dedi.

15 YILDIR ALTINDAĞ’A KURBANLIK GETİRİYORUM

Kars’tan gelen Mithat Erdem ise, 15 senedir Altındağ’a kurbanlık getirdiğini belirterek şöyle konuştu, “Bizim malımız da yaylım malıdır ve doğaldır. Bizden mal alanlar gelecek sene bize teşekkürle gelir. Ben 15 senedir Altındağ’a kurbanlık getiriyorum. Devamlı esnafı oldum diyebilirim. Burası çok temiz. Arkadaşlarım da bana güvenerek buraya geliyorlar” dedi. Yozgat’tan 19 büyükbaş hayvan getiren Yakup Koca ise, kurbanlıklarını dağda otlattığını, kekik otları ve çayır otları ile beslendiğini söyledi. Koca, “Hayvanlar sağlık kontrollerinden geçti, her şeyimiz tamam. Yozgat’ın malı kalitelidir. Altındağ Belediyesi’ne bu imkanlar için teşekkür ediyoruz” dedi.

altindag-kurban-11.jpg

VATANDAŞIN SAĞLIĞI İÇİN TÜM KONTROLLER YAPILIYOR

Kurbanlık alışverişi için Altındağ Kurban Satış Merkezi’ni tercih eden Akif Oymak ise, şunları söyledi, “Düşünen ve yapan herkesten Allah razı olsun. Başkan Tiryaki de her zaman bizlerle irtibattadır. Kendisiyle resim bile çektirdim. Burası gerçekten çok güzel! Hayvanlar da güzel. Sağlığımız için hayvanlar kontrollerden geçmiş. Fiyatlar geçen seneye göre biraz artmış” ifadelerini kullandı.

7/24 GÜVENLİK VE TEMİZLİK HİZMETİMİZ DEVAM EDİYOR

Zabıta Müdürü Süleyman Onaycı, Kurban Satış Merkezi hakkında şöyle konuştu, “Burada şuan için 360 tane ahır var. Yüzde 90’ı dolu. Her ahır yaklaşık olarak 15 baş hayvan alıyor. Hayvanlar pazara gelirken sevk irsaliyesiyle birlikte pasaportlu oluyor. Tıpkı insanların kimliği gibi. Kimlik kontrollerini yapıyoruz, arşivliyoruz. Satıştan sonra herhangi bir sıkıntı çıkarsa diye satış yapan kişiyle ve kimlik fotokopisiyle beraber saklanıyor. Oradan takibi yapılıyor. Hayvanların temizliğine özellikle dikkat ediyoruz. Buradaki hayvan gübreleri, belediyemizin temizlik görevlileri tarafından gün aşırı olarak temizleniyor. İçerisindeki elektrik tesisatı Fen İşleri Müdürlüğü tarafından kontrolü yapılıp varsa aksaklıklar gideriliyor. Bunun haricinde açık besi alanımız var. Bayramın birinci günü herkes kendi kasabıyla ya da burada bulunan kasaplarla anlaşıp kesimini yapabiliyor. Suyunu ve poşetini belediyemiz karşılıyor. Merkezimizin 7/24 güvenliği var. Zabıta ve İlçe Jandarma kontrollerini yapıyor. Her şey insan sağlığı ve huzuru için” dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.