Orhan Aksakal

Orhan Aksakal

Aman dikkat!

Aman dikkat!

Özlemle hasretle beklediğimiz bir Kurban Bayramını daha geride bırakıyoruz. Pandemi gölgesinde geçen bir yılın ardından açıklanan dokuz günlük Kurban Bayramı tatili sonrası sevdiklerimize kavuşmak için yollara düştük.

Hatırlayacağınız üzere Arife gün “Lütfen dikkat” diye bir yazı kaleme almış ve sevdiklerinizi yasa boğmamak ve onları bayram günü kedere boğmamak için dikkatli olun demiştim. Maalesef bu uyarılar çok işe yaramadı. Yine yollarımız kan gölüne döndü, yine sevdiklerimiz çok üzüldü.

Evet önceki yıllara göre daha az kaza ve daha az ölüm olmasına karşın yinede yollarda kaybettiğimiz canlarımızın sayısı bir hayli fazla. Alınan tedbirler ve yapılan uyarılar işe yaramasına karşın kazaların önüne geçemedik.

Resmi açıklamalara göre Kurban Bayramı tatilinin ilk 4 gününde yurt genelinde meydana gelen trafik kazalarında 17 kişi yaşamını yitirdi, 124 kişi yaralandı. Kurban Bayramı tatilinin ilk üç günündeki trafik kazalarında 17 kişi yaşamını yitirmiş, 105 kişi yaralanmıştı. Böylelikle tatilin ilk dört gününde ölen sayısı değişmedi, yaralı sayısı 124'e ulaştı.

Yani rakam önceki yıllara göre çok düşük ama yine de dikkatsizliğimizin bedelini ağır ödedik. Hem milli servet dediğimiz araçlarımız hurdaya çıktı hem de bu faturanın bedelini canımızla ödedik.

Tatil bitiyor ve memleketlerimize dönüp işimizin başına geçeceğiz. Lütfen giderken azami özen gösterdiğimiz trafikte gelirken de azami özeni ve dikkati gösterelim. Çünkü dönüştü de kazalar olacaktır.

Tek temennim bayram dönüşü kaza sayılarının aza indirgenmesi ve sağ salim evlerimize dönelim. İnsan can sağlığından başka ne ister? En küçüğünden bir kıymak batması bile canımızı yakarken trafik kazalarında meydana gelen yaralanmalar daha büyük sıkıntılara ve travmalara yol açacaktır.

Bu anlamda dönüş yolunda lütfen bol bol mola verin, bol bol dinlenin ve uykulu iseniz aracınızı bir benzin istasyonuna çekin birkaç saat uyuyun ve kendinizi dinç hissettiğiniz zaman yola çıkın.

Sevdiklerimizi korumak ve onların üzülmemesini istiyorsak tedbiri ve güvenliği elden bırakmayalım. Şimdiden hepinize hayırlı yolculuklar ve kazasız belasız günler diliyorum…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Orhan Aksakal Arşivi