Adem Yavuz Irgatoğlu

Adem Yavuz Irgatoğlu

Anadolu Medya Ödülleri ve Erdoğan'ın kayyım açıklamasında dikkat çeken cümle

Anadolu Medya Ödülleri ve Erdoğan'ın kayyım açıklamasında dikkat çeken cümle

Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından bu yıl 8'incisi düzenlenen ödül töreni yoğun bir katılımla gerçekleşti. Beştepe'deki "8. Anadolu Medya Ödülleri Töreni"nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın Hakkari Belediyesine atanan kayyım konusundaki sözleri çok dikkat çekiciydi. Birazdan o sözlerin ne anlama geldiğini ifade edeceğim ama öncesinde medyaya ilişkin mesajlara dikkatinizi çekmek istiyorum.

ANADOLU BASININA TAM DESTEK

Darbe dönemlerindeki basını ve 15 Temmuz'daki Anadolu medyasının tutumunu hatırlatan Erdoğan, "Halktan yana ve halka karşı sorumlu hissederek yayın yapan yerel medyanın yerini başka hiçbir kurum alamaz. Milletin yanında dimdik duran dördüncü kuvvet Anadolu medyasına bizim kapımız her zaman açık. Bunu özellikle söylüyorum. Anadolu yayıncılığının yanında olduk, sizlere her desteği sağlamaya çalıştık. Bundan sonra da sizlere sahip çıkmayı sürdüreceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözleri medya açısından umut verirken, bir taraftan da program öncesi gazeteci dostlarla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ettiğimiz sohbetin konusu olan "Tasarruf tedbirleri ve verimlilik paketi" ile kurumların reklam ve ilanlarının kısıtlanması aklıma geldi. Bu durum özellikle yerel basına büyük bir "tokat" olarak değerlendiriliyor. Anadolu'dan gelen meslektaşlarımız bu durumdan bir hayli dert yakındı. Sayın Cumhurbaşkanı'nın destek açıklaması ile kamuda tasarruf tedbirleri arasında yer alan ilan ve reklamların azaltılması konusunda nasıl bir ortak nokta bulunacak, takipçisi olacağız...

***

"31 MART ÖNCESİ UYARDIK"

Gelelim asıl gündemdeki konuya. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hakkari Belediyesine atanan kayyım konusunda sert konuştu. Dün akşam saatlerinde TBMM Genel Kurulunda DEM Partili vekillerin eylemini hatırlatan Erdoğan, 31 Mart öncesine gidip bir cümlenin altını çizdi.

Erdoğan, "Yargının Hakkari ile ilgili vermiş olduğu karar kimseyi rahatsız etmesin. Yargı burada hukuku konuşturmuştur. Biz 31 Mart öncesinde ne dedik? 'Adaylarınızdan gayriresmi işlere bulaşanlar varsa gereğini yaparız, gayri resmi işlere bulaşmayan varsa buna diyecek bir şeyimiz yok.' diye açıkça söyledik. Belediyeler, sırtını Kandil'e yaslayanların değil, birilerinin arka bahçesi değildir, belediyeler milletindir." diye konuştu.

Asıl önemli cümle bunun devamında geldi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hakkari bunun ilk örneğidir." dedi. Bu da başka adımların da geleceği şeklinde algılandı.

img-20240605-wa0014.jpg

Programın sonunda MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya'ya bu konuyu sordum. Karakaya, "Sayın Cumhurbaşkanı gerekenleri söyledi, mesaj net, bunun üzerine bir şey söylemeye gerek yok." değerlendirmesinde bulundu.

Öyle görünüyor ki kayyım meselesi uzunca bir süre gündemimizde olacak.

SİNAN BURHAN, GAZETECİLERİN SESİ OLDU

AYD Genel Başkanı Sinan Burhan, ödül töreninde yaptığı konuşmada, Külliye’nin kapısını Anadolu medyasına açtığı için Erdoğan'a teşekkür etti.

"Biz duruşu ve çizgisi olan sivil toplum kuruluşuyuz. Demokrasiden yanayız, bayraktan yanayız." diyen Burhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek gazetecilerin yoğun olarak yeşil pasaport talebi olduğunu bir kez daha dile getirdi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Yavuz Irgatoğlu Arşivi