Keçiören’de Kırşehir rüzgarı

31 Mart Yerel seçimleri yaklaşırken Keçiören’den Meclis Üyesi aday adayı olan Kırşehirliler tanıtım toplantısı düzenledi.

Keçiören’de Kırşehir rüzgarı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Keçiören Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen Meclis Üyesi aday adayı tanıtım toplantısında konuşan Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, “Bir şehrin gelişmesi için yapılacak olan hizmetler oldukça önemlidir. Önemli olan nereli olduğun değil, ne işler yaptığındır” dedi.

31 Mart Yerel seçimleri yaklaşırken Keçiören’den Meclis Üyesi aday adayı olan Kırşehirliler tanıtım toplantısı düzenledi. Keçiören Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde Kırşehir Abdallar Topluluğu’nun gösterisi ile başlayan program protokol konuşmaları ile devam etti.

kecioren-aday-tanitim-(4).png

YOĞUN KATILIM

Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen tanıtım toplantısına Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, AK Parti Ankara Milletvekili Hacı Turan, AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, Milliyetçi Hareket Partisi Ankara Milletvekili Nevin Taşlıçay, Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar, Kırşehir Eski Belediye Başkanı Halim Çakır, Kırşehirli Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri ve federasyona bağlı dernek başkanları katıldı. Toplantıda Hüseyin Ata, Derviş Kaplan, Mehmet Canavar, Haydar Melikoğlu ve Tunay Ömürbuzluk Keçiören’den Meclis Üyesi aday adayı olmak için resmen aday adayı olduklarını açıkladılar.

TECRÜBELERLE BAŞKENT YENİLENECEK

Meclis Üyesi Aday Adayları tanıtım toplantısında açılış konuşması yapan Kırşehirli Dernekeler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar, “Değerli misafirler hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Kırşehir’den gelen abdallar grubumuzla programımıza başlamak bizleri çok mutlu etti. Keçiören’de çok büyük Kırşehir nüfusumuz var. Sizler Kırşehir’i yakinen tanıyorsunuz. Kayseri’ye giderken bizim memleketimizden geçiyorsunuz. Biz sizi bu anlamda daha farklı görüyoruz. 31 Mart seçimlerinde gerek Keçiören gerekse bütün Başkentliler daha önceden 3 dönem Büyükşehir Belediye Başkanlığındaki tecrübesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndaki tecrübesi ile belediyeciliğin adeta ustası olmuş Sayın Özhaseki’yi 1 Nisan sabahı Ankara’da Büyükşehir Belediye Başkanı olarak makamına oturtacağız. Eski Keçiören Belediye Başkanımız Turgut Altınok Keçiören’e çok büyük hizmetler etti ve burada yaşayan bütün Keçiörenlilerde bir iz bıraktı ve yeniden aday oldu. İnanıyorum ki Keçiören Cumhur İttifakı Başkan adayı olan Turgut Altınok’u da maksimum oy oranı ile makamına hep birlikte dualarla uğurlarız” şeklinde konuştu.

kecioren-aday-tanitim-(5).png

DESTEK SİZDEN HİZMET BİZDEN

Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar’ın konuşmalarının ardından  Az laf çok iş Kırşehirli hemşerilerim diyerek söze başlayan Cumhur İttifakı Keçiören Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, “Sizlerle bizi buluşturan Kırşehirli Dernekler Federasyonu başkanımıza ve üyelerine çok teşekkür ediyorum. Biz hizmetinize ve hizmetkarlığınıza tabiiyiz. Başarı diyorsanız başarı var. Hizmet diyorsanız hizmet var. Eser diyorsanız yapılmış birçok eser var. Keçiören’imiz ve Başkent’imiz çok büyük hizmetler alacak. Ankara çok şey kazanacak. Cumhur hükümeti imkanları ve devletimizin imkanlarını Ankara için kullanacağız. Sonuçta memleketimize hizmet edeceğiz. İşi ehline teslim edelim. Bu şehirde hepimiz yaşıyoruz. Ve Ankara için çalışmalara devam edeceğiz. O yüzden bizlere düşen görev şudur Keçiören’de şahsıma büyükşehirde Mehmet Özhaseki’ye destek olmanızı istiyorum. Burada en çok görev STK’lara ve derneklere düşüyor. Kapı kapı gezip çalmadık kapı bırakmamalıyız. Keçiören kazanınca Ankara kazanacak. Kırşehir’in her ilçesine hizmet ettik ve etmeye de devam edeceğiz. Türkiye’nin her ilinde az imkanlarla çok güzel hizmetler yaptık. Kırşehir Kayseri birbirine sınır kardeş Anadolu ilidir. Bu yüzden Anadolu insanına sahip çıkalım. Destek sizden hizmet bizden. Sizin verdiğiniz desteklerle biz çok güzel başarılara imza atacağız” dedi.

kecioren-aday-tanitim-(7).png

31 MART SEÇİMLERİ BEKA SEÇİMİDİR

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, “Değerli Kırşehirli hemşerilerim. Burada sizlerle birlikte olmak benim için çok büyük bir mutluluk. Bu güzel organizasyonda bizleri bir araya getiren Kırşehirli Dernekler Federasyonu Başkanımız Hilmi Gökçınar’a çok teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz ki 31 Mart yerel seçimleri yaklaşıyor. Biz de Milliyetçi Hareket Partisi olarak her zaman devletimizin yanındayız. Bu birlikteliğimizi de Cumhur İttifakı ile devam ettireceğiz. Cumhur İttifakı 15 Temmuz Gecesi sizlerin kurduğu bir ittifaktır bu ittifakın hedefi 2023 ve 2071’dir. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin bir sözü var beka mı belediye mi? Bin kerede beka bin kerede beka bin kere de beka! Bu seçimler yerel seçimlerin ötesinde bir beka seçimidir. Ülkücülere olmadık işkenceleri eden bir arkadaşımızı da işkenceden şehit eden Başbuğumuz Alparslan Türkeş’i asmaya yeltenen ama yaşından dolayı asamayan Nurettin Soyer’in oğlu Tunç Soyer’i getiren CHP zihniyeti ülkücülerle alay eder gibi arka çıkıyor. CHP zihniyetini Ankara’da, İzmir’de ve İstanbul’da hatta Türkiye’nin her yerinde tavır almaya davet ediyorum. Memleketin geleceğinin üzerine pazarlık yapılmaz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte ülke bekasının garantiye alındı. 30 büyükşehirde aday çıkarırken hiçbir şekilde pazarlık yapılmamıştır. 'Şura senin olsun, bura benim olsun' diye bir konuşma söz konusu dahi olmamıştır. Tüm belediyeler MHP’nin olsa ne olur AK Parti’nin olsa ne olur. Bu yüzden 31 Mart seçimleri tam anlamıyla beka seçimidir” dedi.

kecioren-aday-tanitim-(1).png

HER İKİ ADAYI DA YAKINEN TANIYORUM

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki belediyecilik tecrübeleri ile Ankara’da çok büyük başarılara imza atacaktır diye konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, “Gerek belediyecilik gerekse bakanlığı döneminde alt yapı ve üst yapı sorunlarının ne olduğunu çok iyi bilir. Ben belediye başkanlarının projelerine değil yaptıklarına bakarım proje hazırlamak kolaydır ama yapmak emek ve uğraş ister. Belediye başkanlığı kutsal bir görevdir. Görevinin bittiğinde birçok eser bırakırsın. AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki ve CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'ı yıllardan bu yana tanırım Mehmet Özhaseki ile az afiş yapıştırmadık öğrencilik yıllarımız beraber geçti. Bir tarafta CHP'nin solun adayı, bir de Cumhur İttifakı'nın AK Partili adayımız Mehmet Özhaseki var. Her iki adayı da 1970 yılından bu yana tanıyorum, dostluğumuz, arkadaşlığımız var. Her iki adayın da başarısını biliyorum, şahit oldum. Mehmet Özhaseki Bey 21 yıldır Büyükşehir Belediye Başkanıdır. Vagon, ray, raylı sistem nasıl kurulmuştur bilir. Alt yapı, üst yapı nedir bilir. CHP'nin adayı bir ilçe belediye başkan adayıdır. Başarısı nedir; Beypazarı'ndaki restorasyondur” dedi.

kecioren-aday-tanitim-(9).png

BAHÇELİ’NİN KATKILARI BÜYÜK

Yıldırım, “Beypazarı'ndaki restorasyon çalışmasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin büyük katkıları bulunmuştur, Bunun altında yatan hikaye şudur; MHP 57'nci hükümetin ortaklarından birisidir. CHP'nin adayı Ankara'ya gelir. Ben de MHP'nin il başkanıyım. Projenin hayata geçmesi için paraya ihtiyaçları olduğunu söyler. Biz de Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Bey’in yanına götürdük. Genel Başkanımız Türk Tanıtma Fonu'ndan 2 trilyon para verdi. O zamanın parası 4 tane sıralı çek beş yüz, beş yüz. Ankara'daki Kültür Bakanlığı’nın ne kadar mimarı, mühendisi varsa Beypazarı'na görevlendirildi. Netice itibari ile bir yıl içerisinde belediyede para olduktan sonra her şeyi yapmak kolay. Bir yıl içerisinde Beypazarı çıktı ortaya. Bunun başarısı kime ait. O kadar parayı verene mi, yoksa parayı yönetene mi? Parayı yöneteninde başarısı vardır, parayı verenin de payı büyüktür. Ama ne yazıktır ki siyasettir bu. Daha hiçbir yerde bunlar söylenmemiştir. MHP'de şöhret olmuşsunuz, MHP size karizma, isim getirmiş, CHP'nin folluğuna tavuk yumurtluyorsunuz. Şimdi MHP'nin hakkını, hukukunu yemek de kimsenin haddine değildir, boğazında kalır. Bundan 5 sene önce boğazında kaldı, bu sene de boğazında kalacaktır. Sefer bizden zafer Allah’tan diyerek sözlerimi sonlandırmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

kecioren-aday-tanitim-(2).png

DÜŞÜNCELERİMİZ VE KAYGILARIMIZ AYNI

Meclis üyeleri aday tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, “Kırşehir sadece sizin memleketiniz değil bizimde memleketimiz. Komşuyuz ve aynı kültürün insanlarıyız. Aradaki fiziki çizgiler bizi birbirimizden ayıramaz. Değerlerimiz düşüncelerimiz ve taşıdığımız kaygılar aynı. Cenab-ı Allah bizi birbirimizden ayırmak isteyenlere fırsat vermesin. Kırşehiri sadece yol olarak kullanmıyorum. Aynı zamanda Kırşehir’in içine girip Yaşar kardeşimle oturup konuşuyorum. Yapılacak projeler hakkında fikir alışverişi yapıyoruz. Gerek Büyükşehir gerekse bakanlığım döneminde Kırşehir için çok önemli çalışmalar yaptım. Yapmamız lazım yardımlaşmamız lazım. Bu güzellikler birlikte olunca çok daha güzel. Bende esnaf çocuğuyum. Çocukluktan beri aldığımız kültür aynı. Sürekli bize söylenen sözlerin nerden geldiğini biraz araştırdım ve öğrendim ki bu sözler bizim kültürümüzde çok önemli yeri olan Ahi Evran hazretleri ve bir diğeri de Mevlana’nın hocası Seyidi Burhanettin hazretleri. Ahi Evran-ı Veli o dönemde yaşanan insanlara meslek öğretmiş. Meslek öğrettiği gibi bir de mesleğin kurallarını da öğretmiş. Ahlaki prensipleri koymuş. Elinize dilinize ve belinize sahip olum demiş. Ahi Evran-ı Veli’nin Eşide kadınlara öğütlerde bulunuyormuş. Mesleğinizi elinize alın altın bileziğinizi takın ki kimseye muhtaç olmayın. Ama şu üç kuralıda unutmayın. Aşınıza, işinize ve eşinize sahip çıkın. Çok şükür biz bu kültürlerle büyüdük. Rabbim bizi kültürümüzden ayırmasın” şeklinde konuştu.

NERELİ OLDUĞUN DEĞİL, NE İŞLER YAPTIĞIN ÖNEMLİ

Ankara’nın ilçe belediye başkan adayları için de araştırma yaparken ‘El-Emin’ sıfatını taşıyan isimleri seçmeye çalıştıklarını ifade eden Özhaseki, “Koca koca şehirlere bütçeler teslim edeceğiz. O isim, ehliyet ve liyakat sahibi olmalı. Bilmeyen adamı işbaşına getirip bütçeleri teslim edemeyiz. Ne yapacağını bilmezse başlar milletin parasını çarçur etmemeli. Bizde yaklaşan seçimler öncesinde çok büyük araştırmalar yaptık ve 25 tane belediye başkan adayı çıkardık. Göreve gelecek başkanlarımızın çok güzel çalışmalar yapacağına eminiz. Tabii ki önceki başkanlarımızın da çok önemli projeleri oldu. Buradan onlara da çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Özhaseki, birlikte hareket edilmesi durumunda aşılmayacak zorluk olmayacağını vurgulayarak, "Belediyeyi 'Biz' anlayışı ile yöneteceğiz. İstişare heyetleri kuracağız. Bütün sivil toplum kuruluşları, belediyede söz sahibi olacak. Bizler kol kola girerek çevremizdeki bütün ilçelerle ihtiyacı olan projeleri yapmaya talibiz. Bilgimiz, birimimiz de var, bunları yapacak gücümüz de var. Sizin göreviniz 31 Mart'a kadar, ondan sonra ağır vebal bizim boynumuza yüklenecek. Bizler hizmet için sizlerin desteklerine talibiz. Bir şehrin gelişmesi için yapılacak olan hizmetler oldukça önemlidir. Önemli olan nereli olduğun değil, ne işler yaptığındır. Bize Ankaralı değilsin diyorlar. Evet Ankaralı olmayabilirim ama Ankara’yı en iyi ben bilirim. Ankara’nın neye ihtiyacı olduğunu da bilirim. Ankara’nın sorunlarına çözümlerde bulabilirim” dedi.

kecioren-aday-tanitim-(3).png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.