Kıdem tazminatından herkes faydalanmalı

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, “Kıdem tazminatında kazanılmış haklarda geriye gidiş söz konusu olursa, biz bu düzenlemede olmayız” dedi.

Kıdem tazminatından herkes faydalanmalı
Yayınlanma:
Güncelleme:

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, “Kıdem tazminatında kazanılmış haklarda geriye gidiş söz konusu olursa, biz bu düzenlemede olmayız” dedi.

Öz Taşıma-İş Sendikası’nın Geleneksel Basın İftarında Ankara’nın yerel ve ulusal basını bir araya geldi. Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkan Mustafa Toruntay ve Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Yiğit ve HAK-İŞ Basın Müşaviri Birsen Çiçek Odabaşı’nın ’in katılımıyla düzenlenen iftar yemeğinden hem gündem değerlendirildi hem de keyifli sohbetler edildi. Ankara basının yoğun ilgi gösterdiği iftar yemeğinde Başkan Mustafa Toruntay önemli açıklamalarda bulundu.

MANSUR YAVAŞ’A ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

Yerel seçim sonrası bazı belediyelerde sendika değişikliğiyle alakalı bir takım hareketlilik var diyerek konuşmasına başlayan Genel Başkan Mustafa Toruntay, “Ankara Büyükşehir Belediyesinin üç şirketinde yetkili tek sendikayız. Üyelerimize yönelik sendika değişikliğiyle ilgili bir sıkıntı söz konusu değil. Buradan sizlerin aracılığıyla bir kez daha Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’a teşekkür ediyorum. Herkes işini yapmaya çalışıyor. İşini yapana saygı duyulması gerekiyor. Çalışmayan insanlar varsa, bizim bu insanlara yönelik bir savunmamız da olamaz” dedi.

TASLAK ELİMİZE ULAŞMADI

Anadolu Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Orhun Yıldız’ın kıdem tazminatının fona devredilmesi gündemde bu konuda görüşleriniz nedir sorusu üzerine Başkan Toruntay şunları söyledi, “Kıdem tazminatı konusunda hükumet tarafından hazırlanacak önerileri birlikte değerlendireceğiz. Kıdem tazminatı konusunda Konfederasyonumuz HAK-İŞ, herkesin kıdem tazminatından faydalanması gerektiğini düşünüyor. Kazanılmış haklardan geriye gitmeden yapılacak bir reformun hayata geçirilerek, sadece sendikalı olanlar için değil bu ülkedeki çalışan herkesin kıdem tazminatından faydalanmasını istiyoruz. Bir de kesin olan bir şey var, kazanılmış haklarda geriye gidiş söz konusu ise, biz bu düzenlemede olmayız” şeklinde konuştu.

HALK KARAR VERECEK

İstanbul’da yapılacak seçimle ilgili de konuşan Başkan Toruntay, “Gündemde İstanbul seçimleri var. Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’nun bugüne kadar verdiği kararların hepsi kesindir. Biz de YSK tarafından verilen kararlara bugüne kadar saygı duyduk, bu karara da saygı duyuyoruz. Şimdi halkın önüne gidecek bir sandık var. Halktan korkmamak lazım. Halk karar verecek ve İstanbul’da başkanını seçecek” ifadelerini kullandı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.