Kırşehirli kadınlardan Kadınlar Günü anması

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Kırşehirli Dernekler Federasyonu Kadın Kolları üyeleri ile Karacaören Kasabası Sosyal, Kültürel Dayanışma Derneği Kadın Kolları üyeleri Kadınlar Günü programı gerçekleştirdi.

Kırşehirli kadınlardan Kadınlar Günü anması
Yayınlanma:
Güncelleme:

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Kırşehirli Dernekler Federasyonu Kadın Kolları üyeleri ile Karacaören Kasabası Sosyal, Kültürel Dayanışma Derneği Kadın Kolları üyeleri Kadınlar Günü programı gerçekleştirdi. Düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Programına, Kırşehirli Dernekler Federasyonu Kadın Kolları Başkanı Nermin Hendek ve Kırşehirli Dernekler Federasyonu Kadın Kolları üyeleri, Karacaören Derneği Kadın Kolları Başkanı Nursen Baran Talaslı, Karacaören Derneği Kadın Kolları üyeleri, çevre ilçe ve köy derneklerinden de katılım sağlandı. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel düzenlenen program kadınlar tarafından yoğun ilgi gördü. Mehmet Ali Güler tarafından hazırlanan videoların sunumu ile başlayan program Kırşehirli Dernekler Federasyonu Kadın Kolları başkanı Nermin Hendek ve Karacaören Derneği Kadın Kolları başkanı Nursen Baran Talaslı’nın yaptığı konuşmalar ile devam etti.

kirsehir-kadinlar-21.jpg

KADIN AİLENİN TEMELİDİR

Talaslı ve Hendek konuşmalarında, “Türkiye’nin gelişmesine ve çağdaşlaşmasına büyük katkılarda bulunan kadınlar toplumsal ve ekonomik yaşamın gelişmesindeki en önemli temel taştım. Kadınlar, Türk toplum ve aile yapısında müstesna bir yere sahip olup, aile dokusunun temelini teşkil etmektedir. Biliyoruz ki kadın toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurudur. Bizler kadın ve erkeğin bir bütünün iki eş yarısı olduğuna inanan bir gelenekten geliyoruz. Kadın ve erkeğin karşılıklı adalet ve hakkaniyet içinde yeryüzünü birlikte imar edeceğine inanıyoruz ve bunun için çabalıyoruz. Kadına karşı şiddetle etkin bir mücadele edilmedi, kadın istihdamının önündeki engellerin kaldırılması ve en önemlisi topluluğumuzun huzuru, geleceğimizin teminatı için aile birliğinin güçlenmesi yönünde politikalar yürütülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Demokratik ileri bir toplum için kadınların güçlendirilmesi, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk gibi alanlarda eşit fırsat olanaklarından faydalanabilir olmaları gerekmektedir” ifadelerini kullandılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.