Oya Akın Yıldız Okulları öğrenci ve velileri Bilim Sokağı’nda keşfe çıktılar

Oya Akın Yıldız Okullarında gerçekleşen “Bilim Şenliği” ile bilimi bu kez de öğrenciler anlattı.  

Oya Akın Yıldız Okulları öğrenci ve velileri Bilim Sokağı’nda keşfe çıktılar
Yayınlanma:
Güncelleme:

Okul bahçesinde gerçekleştirilen “Bilim Şenliği”nde konuşan, Oya Akın Yıldız Okulları Kurucusu Oya Akın, “Bilimsel çalışmaların hızla ilerlediği günümüzde çocuklarımızda bilimsel merakın uyandırılması, bilimin sevdirilmesi, yaparak-yaşayarak ve deneyi gözlemleyerek öğrenmeleri, başkaları ile paylaşma imkanı sağlanması, yaşadığımız dünyayı daha iyi tanımaları amacı ile ailelerle bir arada bulunmanın doğru olduğuna karar verdik.” dedi.

Oya Akın Yıldız Okullarında gerçekleşen “Bilim Şenliği” ile bilimi bu kez de öğrenciler anlattı.  Oya Akın Yıldız Okulları okul bahçesinde gerçekleşen şenliğe Okul Kurucusu Oya Akın, Kurucu Temsilcisi Belgin Köhnetarfun, idareciler, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

bilimler.jpg

Şenliğin birinci amacı öğrencilerin, çevrelerinde gözlemledikleri olaylar ve doğayla ilgili temel kavramları fark etmeleri, bilimi tanıma ve bilime yönelmeleri, olaylar arasında neden- sonuç ilişkisi kurmaları, yaratıcılıklarını geliştirmeleri, deney yapma ve deney için gerekli araç gereçleri seçme ve kullanabilme becerilerini geliştirmeleri, deneylere aktif olarak katılmaları gözlem ve incelemelerde bulunmaları oldu.

KULÜPLERİNİ TANITTILAR

Türkçe, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Bilişim alanlarında yaptıkları ve hazırladıkları deney ve sunumları anne, babalarına birebir anlatan öğrenciler bağlı bulundukları kulüpleri de tanıttılar. “İyi ki Bilim Var”, “Minik Eller Büyük Lezzetler”, Yıldızlar Kalem Kulübü” gibi birçok alanda tanıtım yaptılar. Canlı olarak yapılan “Volkanik Patlama”, “Dans Eden Mısırlar”, “Lav Lambası” gibi deneyler izleyenler tarafından büyük ilgi gördü.oya-akin---oya-akin-yildiz-okullari-kurucusu.jpg

BİLİM SEVDİRİLMELİ

Oya Akın Yıldız Okulları Kurucusu Oya Akın, “Bilimsel çalışmaların hızla ilerlediği günümüzde çocuklarımızda bilimsel merakın uyandırılması, bilimin sevdirilmesi, yaparak-yaşayarak ve deneyi gözlemleyerek öğrenmeleri, başkaları ile paylaşma imkanı sağlanması, yaşadığımız dünyayı daha iyi tanımaları amacı ile ailelerle bir arada bulunmanın doğru olduğuna karar verdik. Gelecekte bilimsel çalışmalardaki başarının sahibi bu etkinliklere katılan çocuklarımız ve onları yönlendiren siz değerli velilerimize ve bu proje de emeği geçen tüm öğretmenlerimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. ”dedi.

 

Oya Akın - Oya Akın Yıldız Okulları Kurucusu

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.