Öztatar: Türk insanı uzlaşmaya uygun

A Plus Arabuluculuk ve Alternatif Çözüm Yöntemleri Merkezi açılışında konuşan Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürü Hakan Öztatar  “Türk insanının uzlaşmaya en uygun insan olduğu" vurgusunu yaptı

Öztatar: Türk insanı uzlaşmaya uygun
Yayınlanma:
Güncelleme:

Aralarında Prof. Dr. Andrew Goodman, Prof. Dr. Şebnem Akipek Öcal gibi alanlarında damgasını vurmuş 21 hukukçu tarafından kurulan A Plus Arabuluculuk ve Alternatif Çözüm Yöntemleri Merkezi Ankara’da hizmete girdi. Türkiye’nin ve arabuluculuk yolu ile uyuşmazlık çözüm yolunun uyguladığı ülkelerin tamamında kaliteli ve profesyonel hizmet vermek üzere yola çıkan A Plus Arabuluculuk ve Alternatif Çözüm Merkezi bir panelle açılışını yaparak hukuk ve iş dünyasına adım attı.

ARABULUCULUĞUN ÖNEMİ ANLATILDI

Merkezin Yönetim Kurulu Başkanı M. Emin Seçkin Arıkan’ın moderatörlüğünü yaptığı Adalet Bakanı Hukuk İşleri Müdürü Hakan Öztatar, merkezin kurucu ortağı Prof Dr.Şebnem Akipek Öcal, diğer kurucu ortağı Prof Andrew Goodman konuşmacı olarak katıldığı panelde, katılımcı ve davetlilere Türkiye ve dünyada arabuluculuğun nasıl geliştiği ve nereye gidebileceği konusu üzerinden arabuluculuğun önemi anlatıldı.

arabuluculuk-11.jpg

TÜRK İNSANI UZLAŞMACIDIR

Açılış günü A Plus Arabuluculuk ve Alternatif Çözüm Merkezi tarafından düzenlenen panele konuşmacı olarak katılan Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürü Hakan Öztatar arabuluculuk merkezlerinin nasıl çalışması gerektiği ve sistem içindeki önemine değindi ve arabuluculara önerilerde bulundu. Öztatar, “Türk insanının uzlaşmaya en uygun insan olduğu vurgusunu yaparak yeter ki insanları masanın etrafında oturtabilelim, bu kültürü oluşturabilelim” dedi.

ARABULUCULUK MERKEZLERİNE İHTİYAÇ VAR

Öztatar konuşmasının devamında “Bir uyuşmazlığın barışçıl yollarla çözülebilmesi için tarafları arabuluculuğa davet etmek, arabuluculuk süresi içinde katılanların kendi sorunlarını anlamalarına ve kendi çözümlerini bulmalarına yardımcı olmak gerektiğini kendileri bir çözüm bulamazlar ise konunun uzmanı arabulucunun onların menfaatine uygun bir çözüm önerisine bulunabileceğini söyledi. Arabuluculuk sürecine katılan taraflar, arabulucuya hem insan hem de uzman olarak güvenirse sorunun daha kolay çözülebileceğini, bu anlamda A Plus gibi  kaliteli arabuluculuk merkezlerine ihtiyaç olduğunu” söyledi.

arabuluculuk-1-001.jpg

KALİTELİ VE PROFESYONEL HİZMET

Merkezlerin gerek sekreterya, gerekse konum ve fiziki yapısının çok önemli olduğunu vurgulayan Öztatar, “Özellikle ticari işlerde arabuluculuğun dava şartı olarak kabul edildiği, 2019 yılı başından itibaren süreçte kaliteli arabuluculuk merkezlerinin öneminin daha da arttığını, zira merkezlere yeni süreçte uyuşmazlıklarının çözümüne katkı isteyebilecek büyük şirketlerin de geleceğini ve daha kaliteli ve profesyonel hizmet bekleneceğini söyledi ve A Plus’ın bu anlamda doğru zamanda doğru yerde ve doğru kadro ile kurulduğunu” sözlerine ekledi. A Plus’ın sürece büyük katkı vereceğine inandığını söyleyerek” katılımcılara teşekkür etti.

Panele konuşmacı olarak katılan dünyaca tanınan ve takip edilen Prof. Andrew Goodman ve Prof. Dr. Şebnem Akipek Öcal, arabuluculuğun bugününe ve yarınına ilişkin çarpıcı ve doyurucu bilgiler verdi. Konuşmaların tamamı özellikle de kurucu iki ortağın sunumları tüm katılımcılar ve özellikle de Adalet Bakanlığı temsilcilerince dikkatle dinlendi.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.