Şahin: Kendi protezimizi üretebilen bir ülkeyiz

2011 yılında Gülhane Askeri Tıp Akademisi bünyesinde kurulan ve 2016 yılında Sağlık Bilimleri Üniversitesine devrolunan Gülhane Medikal Tasarım ve Üretim Merkezi’nin yeni binasının açılışı yapıldı.

Şahin: Kendi protezimizi üretebilen bir ülkeyiz
Yayınlanma:
Güncelleme:

2011 yılında Gülhane Askeri Tıp Akademisi bünyesinde kurulan ve 2016 yılında Sağlık Bilimleri Üniversitesine devrolunan Gülhane Medikal Tasarım ve Üretim Merkezi’nin yeni binasının açılışı yapıldı. Açılış programına Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven, Vali Vasip Şahin, SBÜ Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl katıldı.

SADECE BİR ARAŞTIRMA DEĞİL ÜRETİM MERKEZİ

Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven merkezin sadece araştırma merkezi olarak değil bir üretim merkezi olarak da önem arz ettiğini belirterek şunları kaydetti: “Üniversitelerin amacı sadece araştırmak değil bunu üretime dönüştürmektir. Türkiye sağlıkta dönüşümlerle birlikte çok büyük kademeler kat etti. Şehir hastanelerinin yapımıyla da çok üst düzey bir aşamaya geçtik. Yapmamız gereken en önemli işlerden biri de sağlıkta teknolojinin geliştirilmesidir. Sağlıkta ciddi anlamda dışa bağımlılığımız devam ediyor. Aynı şekilde tıbbi malzemeler ve cihazlarda da ilerlememiz gerekiyor. Bunun için üniversitelere de büyük görev düşüyor. Üniversiteler araştırmalarını bir noktaya kadar getirip sektörle paylaşmalı. Bu anlamda teknokentler büyük rol oynuyorlar. Ankara Bilkent Şehir Hastanesinin olduğu bölgede geniş bir alanda Sağlık Vadisi projesi var. Bu Sağlık Vadisi projesiyle tıbbi teknolojilerin geliştirilmesi amaçlanıyor. En azından üniversitelerin bu şekilde edindikleri bilgileri sektöre aktarabileceklerini ümit ediyoruz. Bu anlamda da TUSEB başta olmak üzere Sağlık Bakanlığının bu tür kaynaklarını da bu projeleri ve burada kurulacak olan şirketleri desteklemekte kullanacağız” dedi.

 ÜRETEBİLEN BİR ÜLKEYİZ

Ankara Valisi Vasip Şahin, açılışta yaptığı konuşmada, emeği geçen herkese teşekkür ederek “Özellikle Rektör Hocamın her sahada heyecanına yakından şahitlik etmiş biri olarak kendilerine tebriklerimi ve teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Artık biz sadece muayene ve tedavi eden değil o tedavi için gerekli olan cihazları ve protezleri de üretebilen bir ülkeyiz. Bu sadece sağlık bilimleri alanında bir bilimsel faaliyet olmanın ötesinde üretim yönüyle de bir sanayi faaliyetidir. Bu anlamda sanayi ve üniversite iş birliği örneğidir. Bu yönüyle de cesaretlendirici ve güzel bir iştir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.