Aleyna Erzurumlu

Aleyna Erzurumlu

Ankara dikkat!

Ankara dikkat!

Ankara’da son bir haftadır yağmurlu havaların etkisi altındayız. Yer yer sağanak yağışın olması hayatımızı olumsuz etkiledi. Sel ve baskın sonrası yollarda çökmeler, su basan iş yerleri ve altgeçitlerin adeta göle dönmesi Başkentlilerin korkulu rüyası oldu.

Maalesef dün öğle saatlerinden itibaren başlayan ve kelimenin tam anlamıyla hayatı felç eden sağanak yağış, fırtına ve dolu yağışı gerçekleşti. Verilerin gün yüzüne çıkmasıyla beraber metrekareye 20 kilogram yağışın düştüğü belirtildi.

Hasarlar oldukça büyük. Biranda bastıran yağışlarda dışarda olan vatandaşlar çareyi sığınmakta bulsalar da oldukça üzücü manzaralar ortaya çıktı. İnternete anlık düşen video ve görsellerde hayatı pahasına motorunu tutmaya çalışan ve akan suya karşı koyamayan motorlu kuryeler, geçim kaynağı olan çiftçilerin ekinleri, kurban bayramını dört gözle bekleyen yıllardır emek harcayan, hayvanlarını görücüye çıkarmak için sabırsızlanan hayvan satıcılarının sele kapılan hayvanları.

Hangisinden başlasam bilemedim ilk olarak Altındağ ilçesinde Tatlar Mahallesinde aracıyla sele kapılarak orada hayatını kaybeden Mamak Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlkay Yiğit’in acı haberi ulaştı. Siyaset dünyasından peş peşe gelen başsağlığı mesajları üzerine gözler olası durumlara çevrildi. Selde kaybolan bir vatandaşımızı arama çalışmaları sürüyor.

Zor bir görevi yerine getiren motokuryelerin işinin ne kadar zor olduğunu bir kez daha gördük. Sele katılan bir motokurye vatandaşlar tarafından son anda kurtarıldı. Hastaneye kaldırılan motokuryenin sağlık durumunun ciddi olduğunu da belirtmek isterim.

Ankara’nın gözde semtlerinden Dikmen Caddesi’nde ağaçlar devrildi, oluşan basınç sebebiyle marketlerin camları patladı, anayolda kontrollü seyahat ederken arabaların üzerine binaların çatıları uçtu. Cam balkonlar kağıt gibi olduğu yerden söküldü. Şehir merkezinde alt geçitlerin girişleri engellendi. Mamak ilçesinde binaların havalandırma tarzı bacaları çöktü. Havalarda uçuşan parçalar, binalardan kopan tuğla parçalar havada adeta uçuşuyorlardı. Deyim yerindeyse felaket gibi bir Cumartesi geçiren Ankaralılar zor anlar yaşadı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, Ankaralıları Salı gününe kadar sağanak yağış, fırtına ve dolu yağışı beklemektedir. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş açıklamasında, alınan önlemler kapsamında bugün gerçekleştirilecek olan Ankara Spor Salonu’nda 110 yeni projenin tanıtım gecesinin iptal edildiğini duyurdu. Devamında ise, Salı gününe kadar etkisi olması beklenen yağışlara ekipler dahilinde heran teyakkuzda olduklarını bildirdi. Vatandaşlarında mümkün olduğunca ellerinden gelen önlemleri kendisinin de alması konusunda duyuru yaptı.

Yani işin özü söz dolaşıp altyapıya geliyor. Zamanında yapılmayan altyapı yatırımlarının sonucudur bu sel baskınları ve cezasını da vatandaş çekiyor. Bilemiyorum bu işin sonu nereye varacak yetkililer hangi süslü sözlerle durumu kurtaracak…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Aleyna Erzurumlu Arşivi