Erol Tosun

Erol Tosun

Ankara mimarına kavuşacak

Ankara mimarına kavuşacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanı, malum olduğu üzere sadece merkezden ibaret değildir. Ankara il sınırları kuzeyden güneye doğru farklı coğrafi ve iklim özellikleri taşımaktadır. Bu sebeple, Büyükşehir Belediyesinin, tabiri caiz ise hizmette sınır yoktur ilkesini temel alıp, il merkezi, ilçeler, mahalleler ve taşra mahallelerine (köylere) göre proje üretmek, geliştirmek ve bunları uygulamaya geçirmek gibi bir yükümlülüğü bulunmaktadır.

Ankara, Başkentimiz olmasından dolayı; yönetimin en üst askeri, sivil, özerk ve yarı özerk kamu kurum ve kuruluşları burada bulunmaktadır. Ticaret, sanayi, teknoloji ve pazarlama alanlarında birçok resmi, askeri ve sivil kuruluşların da yoğun olduğu bir yerdir. Ayrıca; Türkiye karayolu ve demir yolu ulaşım ağının kesiştiği bir kavşak konumundadır. Bütün bu farklı özellikler yerel yönetimlere büyük sorumlulukların yanı sıra alternatif projeler ve çözümler sağlayacak mahiyettedir.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin merkez için üretebileceği ve yapabileceği projeler hakkında fikirlerimizi, sürekli bu sütunlarda ifade etmek yaşadığımız şehre karşı vazifemizdir. Ancak, Ankara ilinin farklı sorunları, halkında farklı sıkıntıları vardır.

Ankara’nın dış ilçelerinin her biri için ayrı projeler üretmek, Büyükşehir Belediye’si Başkanı seçileceğine kani olduğumuz Mansur Yavaş’ın hedefi olduğunu Ankara’da tarıma da el atacağını gözlemliyoruz.

Mansur Yavaş;

1-Ayaş, Çubuk ve Akyurt’ta sebze ve meyveciliğe dayalı tarımı öne çıkaracak böylece Ankara ve çevre illerin ihtiyacının karşılandığı bir merkez olacak;

2-Kalecik ilçesi ceviz ve üzümcülüğün üssü olacak.

3-Polatlı, Haymana, Bala, Şereflikoçhisar ve Evren’in; tahıl, baklagiller, ayçiçeği ve kimyon üreticiliğine destek olunacak.

4-Evren ilçesinin Hirfanlı Baraj Gölü sahillerinde, Ankaralıların ve çevre illerin dinlenme, piknik, gezi ve benzeri ihtiyacını karşılayacak tesisler kurulacak.

5- Haymana, Kızılcahamam ve Ayaş’ta termal turizme öncelik verilerek yurtiçi ve yurt dışından turist çekecek düzeyde cazibe merkezi yapılacak.

6-Kızılcahamam ve Çamlıdere ilçeleri ile Ankara ve ilçelerinin park ve bahçeleri için ihtiyaç duyulan fidan ihtiyacını karşılayacak kapasitede fidanlıklar kurulacak,

7-Yine Kızılcahamam, Ayaş, Akyurt, Güdül ve Çubuk ilçeleri; Ankara’nın sebze ve meyve ihtiyacını karşılayacak üretim alanları olacak, diyor.

Yine Mansur Yavaş diyor ki;

1-Ankara merkez dışı ilçelerinin tarımda üretim merkezi olmasını sağlamak hedefine yönelik olarak, Büyükşehir Belediyesi üreticilere her türlü desteği verecek,

2-Her ilçeye, üreticilere destek olmak için tarım araç ve gereçleri merkezi kurulacak,

3-Halkımıza tarıma yönelik bilgilendirici ve eğitici hizmetler verilecek,

4-Çocuklarımıza çiftçiliği ve tarımı sevdirecek ve meslek olarak kazandıracak Tarım Eğitim Merkezleri kurulacak,

5-Yerli ve Milli tohumculuk geliştirilecek,

6-Zirai ilaç ve ilaçlama işlerinde çiftçimize destek verilecek,

7- Üreticilerin pazarlamada gücünü arttırmak için, üretici kooperatifleri kurulmasına öncülük edilecek ve desteklenecek.

Bunlar Mansur Yavaş’ın Ankara’yı örnek şehir haline getirecek önemli projelerinden bazılarıdır. Ankaralıların desteğiyle seçimi kazanacağı kesin gözüken Mansur Bey, mazbatayı aldıktan hemen sonra icraatlarına başlayacak ve taahhütlerini Allah’ın izniyle yerine getirecektir.

Mansur Bey iyi, güzel, millete faydalı ve Ankara’ya yakışan her şeyi, ayağı yere basan her projeyi yapar, yalnızca ve kesinlikle hayali yatırımlar ve hayali köprüler yapmaz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol Tosun Arşivi