Orhan Aksakal

Orhan Aksakal

Ankara takımları

Ankara takımları

Türkiye profesyonel futbol liglerinde 2021-2022 sezonunun sona ermesinin ardından transfer çılgınlığı başladı. Başta Süper Lig olmak üzere Birinci ve İkinci Lig’de transfer döneminin resmen başlamasının ardından takımları kadrolarına güçlendirmek için büyük çaba gösteriyor.

Bu sene Ankara’yı TFF Birinci Lig’de temsil eden üç takımımız vardı MKE Ankaragücü, Ankara Keçiörengücü ve Gençlerbirliği. Bu üç takım içinde Ankaragücü şampiyon olarak mutlu sona ulaşırken, Gençlerbirliği ligin bitimine iki hafta kala ancak ligde kalmayı başardı. Keçiörengücü ise bir maç daha kazanması halinde play-off oynama fırsatını yakalayacaktık fakat tren erken kalktı.

Takımlarımız yeni sezon öncesi kadrolarını güçlendirmek için yoğun bir mesai harcıyor başta MKE Ankaragücü olmak üzere. Çünkü Süper Lig’de mücadele edecek olan sarı lacivertliler güçlü bir kadro kurmak için ince eleyip sık dokuyor.

Hatırlarsanız 2021-2021 sezonunda kadrosunu baştan aşağı yenileyen Ankaragücü aynı sezon sonunda Süper Lig’den düşmekten kurtulamamıştı. Hal böyle olunca sarı lacivertli yönetim kurulu işi daha sıkı tutuyor ve güçlü bir kadro kurarak yeniden TFF 1. Lig’e düşmemeyi hedefliyor.

Ankaragücü sezon biter bitmez kadro yapılanmasına gitti ve onbir futbolcusu ile yollarını ayırıp dört yabancı oyuncuyu kadrosuna kattı. Kadroya dahil edilen isimler gerçekten önemli oyuncular ve adından çok söz ettirecek sanıyorum.

Burada mesele bu oyuncuların kalitesinden çok takıma uyum sorunu yaşayıp yaşamayacağı bence. Çünkü her iyi oyuncu gittiği takımda başarılı olamıyor ne yazık ki. Bazen kalite tek başına yeterli olmuyor. Gittiği takımın havasından, suyundan etkileniyor ve başarısız olabiliyor.

Neticede Ankara takımları içinde en aktif olanı hiç kuşkusuz Ankaragücü. Gençlerbirliği’nde henüz yaprak kıpırdamıyor. Bırakın kıpırdamayı elindeki oyuncular bir bir yuvadan uçuyor kulüp buna da engel olamıyor ne yazık ki.

Gençlerbirliği’nde yaşanan maddi kriz ve transfer yasağı olması yönetimin elini kolunu bağlamış durumda. Hal böyle oyunca Başkan Niyazi Akdaş sanıyorum ki yoğun bir transfer mesaisi yapıyor fakat onun da yapacağı bir yere kadar.

Çünkü daha önceki yönetimlerin yaptığı yanlış transferler, bolca saçılan paralar kulübün bu duruma gelmesine neden oldu. Kasada para olmayınca başkan ne yapsın? Bakalım bu sorunu nasıl çözecek kırmızı siyahlı kulüp.

Yani böyle giderse korkarım ki Gençlerbirliği bu sene TFF Birinci Lig’den düşen ilk takım olursa şaşırmayın. Çünkü transfer yok, eldeki oyuncular başka kulüplere bir bir imza atıyor. Hal böyle olunca ne söylemek lazım onu da bilemiyorum.

Ankara Keçiörengücü sessiz ve derinden gidiyor. Mor menekşeler geçen yıl iki maç kazanmış olsaydı play-off oynayıp belki Süper Lig’e çıkacaktı. Buna hayal dememek lazım neticede futbol bul bellimi olur?

Keçiörengücü teknik direktörü Taner Taşkın ile sözleşme yenileyerek belki de en büyük transferini yaptı. Çünkü Taner Taşkın yönetimindeki Keçiörengücü başarılı bir sezonu geride bıraktı.

Keçiörengücü için bana göre eldeki kadroyu tutabilirlerse en büyük transfer başarısı bu olacaktır kuşkusuz. Yapılacak bir iki nokta transferle kesinlikle ligin en iddialı ekiplerinden birisi olacaktır bundan yana kuşkum yok.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Orhan Aksakal Arşivi