Dursun Erkılıç

Dursun Erkılıç

Ankara ve KSMD

Ankara ve KSMD

Kültür Sanat Muhabirleri Derneği, İbrahim Gökdemir başkanlığında çok önemli hizmetlere, projelere imza atmaya devam ediyor.

Son büyük organizasyon, “Medya Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları” idi ki dünya ve Türkiye virüs paniğine gark olmuşken bu etkinliği başarıyla tamamlamak her türlü takdire ve teşekküre şayandır.

YERİNDE MESAJLAR VERİLDİ

Bu arada verilen mesajlar ve Ankara üzerine yapılan değerlendirmeler de yerindeydi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, bazı belediye başkanları, bürokrat, gazeteci ve konukların bulunduğu bir ortamda yaptığı konuşmada güncele dair sözleri şöyleydi:

“Dünyayı tehdit eden koranavirüs nedeniyle  iç turizmin daha bir önem kazandığını görmekteyiz. Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’un koronavirüs nedeniyle yabancı turist sayısını arttırmaya çalışmaktansa bu yıl daha az yabancı turist gelmesini sağlamak en mantıklı çalışma olacak açıklamasını destekliyoruz.”

AMACI VE SONUCU OLMALI…

Bu söylemin ve söyleme desteğin bir amacı ve sonucu olmalıydı.

Amaç belli:

-Korona virüs belasından en ucuz şekilde ve en kısa sürede kurtulmak…

Sonuç ne derseniz:

-Ankara’nın yerli turist hareketliliğinden payını alması, alabilmesi…

ZORLAŞTIRAN UNSURLAR

Bunu kolaylaştıran şeyler olduğu gibi zorlaştıran unsurlar da var.

“Zorlaştıran” unsurlar Gökdemir’in konuşmasına şöyle yansıdı:

“Bunun en yakın örneği açıklanan korana virüs vakasında yaşadık. Sağlık Bakanlığının Türkiye’de korona virüs bulunduğunu Ankara’da açıklaması sanki Ankara’da görülmüş vaka gibi algılanmış ve Ankara’ya seyahat etmek isteyenlerin üzerinde olumsuz etki yaratmıştır… Dezavantajlarından bir başkası da Ankara’nın tarihi ve kültürel değerlerin, siyasetin, bürokrasinin genel merkezlerin gölgesinde kalmasıdır. Tüm haber bültenlerinde ‘Ankara’dan yapılan açıklamaya göre’ şeklinde ifadeler yer aldığına hepimiz şahit oluyoruz. Hiçbir haber kanalında Ankara’nın tarihi ve kültürel değerleri ile ilgili en ufak ayrıntıya rastlanmamaktadır.”

KOLAYLAŞTIRAN UNSURLAR

‘Olumlu’ unsurlar ise, “Ankara’nın sıradan bir şehir olmadığı” ifadesinin ardından gelen sözlere sinmişti: “6 Medeniyete Başkentlik yapmış, 11 bin yıl boyunca kesintisiz yerleşik hayat bulunana, Hacı Bayram Veli Hazretleri gibi büyük bir manevi değeri bulunan, Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş mücadelesini başlattığı Ankara’nın tarihi ve kültürel değerlerini ülkemizde yaşayan yediden yetmişe tüm vatandaşlarımız tarafından bilinmesi, gezilip görülmesinin tam zamanıdır. Bu konuda da kamuoyunu bilgilendirmeyi üstlenen biz gazetecilerin büyük görevler düşmektedir. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen meslektaşlarımız ile Ankara’nın tarihi ve kültürel miraslarına dokunacak olmaktan ve tanıtımını yapmaktan büyük memnunluk duymaktayız. Ankara Kalesi, Hacı Bayram Veli Camii, Agustus Tapınağı, Ulus tarihi dokuları, Roma Hamamı, Hamamönü ve müzeleri, tarihi İpekyolu üzerinde bulunan Ayaş, Beypazarı, Nallıhan ilçelerindeki olağanüstü tarihi ve kültürel miraslarımız, Ankara’nın günlerce gezmekle bitmeyecek, bir tarih ve kültür şehri olduğunun ispatıdır.”

Türkiye ve Ankara’nın kültür/sanat değerlerine dikkat çeken, tanınmasını, bilinmesini sağlayan KSMD ve Başkan İbrahim Gökdemir’e başarı dilemek, destek olmak gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursun Erkılıç Arşivi