20. Ankara Kitap Fuarı bugün açıldı: Başkentlilerden yoğun ilgi...

ATO Congresium’da bu yıl 20’ncisi düzenlenen Ankara Kitap Fuarı, 400'e yakın yayınevi ve STK’nın katılımıyla bugün açıldı.

20. Ankara Kitap Fuarı bugün açıldı: Başkentlilerden yoğun ilgi...
Yayınlanma:
Güncelleme:

HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

26 Nisan-5 Mayıs tarihleri arasında ATO Congresium’da devam edecek olan 20. Ankara Kitap Fuarı’nın ‘onur yazarı’ Prof. Dr. Celal Şengör oldu. Şengör, fuar açılışıyla birlikte okurlarıyla bir araya geldi.

Japonya Ankara Büyükelçiliğinin destek verdiği fuarın ‘uluslararası onur konuğu’ ise deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki oldu.

fuar2.jpg

BAŞKENTLİLERDEN YOĞUN İLGİ

Eylül Fuarcılık tarafından düzenlenen Ankara Kitap Fuarı'na öğrenciler başta olmak üzere birçok vatandaş katıldı.

Ankara Kitap Fuarı’nda yer alan YADE Kitap Genel Koordinatörü Engin Yalçınkaya, “İnsanlar bu fuarlarla birlikte kitap okuma alışkanlığını edinmeye başladı. Biz yayınevi olarak özellikle fuarlarda kitaplarımızı dağıtıma çıkardığımız maliyetlerde satışa sunuyoruz. Bu da bizden kitap alacak olan vatandaşlar için bir avantaj oluyor.” dedi.

fuar.jpg

“ÖĞRENCİLER İÇİN BİR AVANTAJ”

Fuar alanlarının kitapseverler için bir avantaj sağladığını ifade eden Yalçınkaya, “Kargo ücretleri, lojistik maliyetleri yüksek. Bu yüzden 100 liralık bir kitap 170-180 liraya mal olabiliyor. Özellikle sabah saatlerinde Milli Eğitim Bakanlığının da desteğiyle okullardan öğrenciler fuar alanına geliyor. Bizler de hafta içleri kitap fiyatlarını daha uygun tutarak öğrencilere minimum fiyatlarda kitap satmaya özen gösteriyoruz. Onlar için de bir heyecan oluyor hem kendi ekonomilerini yapıyorlar hem de kitapları hafta sonu kalabalığından dolayı daha iyi inceleyebiliyorlar.” diye konuştu.

Ankara Kitap Fuarı, 10.00- 20.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.