20. Ankara Kitap Fuarı yoğun temposuyla devam ediyor: "Ankara fuarının ruhu çok farklı"

20. Ankara Kitap Fuarı'na katılan Yazar Kübra Kav, "Benim en sevdiğim fuarlardan biri. İzmir'deki fuardan buraya geldim. Ankara, her sene ziyaret ettiğim bir yer. Buradaki fuarın ruhu farklı." dedi.

20. Ankara Kitap Fuarı yoğun temposuyla devam ediyor: "Ankara fuarının ruhu çok farklı"
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Eylül Fuarcılık tarafından ATO Congresium’da düzenlenen 20. Ankara Kitap Fuarı'na katılan Yazar Kübra Kav, burada birçok okuyucuyla bir araya gelme fırsatı elde ettiklerini belirterek, yoğun bir katılımın olmasını beklediklerini dile getirdi.

Yazarlık serüvenini anadolugazete.com.tr'ye aktaran Kav, "Sosyoloji mezunuyum. Aynı zamanda yüksek lisans yapıyorum. 18 yaşından beri yazıyorum. 9 yıla yaklaştım. Çok bunalım geçirdiğim bir dönemde yazmaya başladım. Bu sürecin sonunda 'Maske' adlı kitabım çıktı. Hayalim olan iki çocuk kitabı da hazırladım. Uzun zamandır yazıyorum. Üzerinde çalıştığım diğer hikayelerim de var." dedi.

untitled-1-009.jpg

'Fantastik Yaratıklar', 'Dinozorların Gizemli Dünyası' adlı iki çocuk kitabının olduğunu ve ilk kitabı 'Maske' ile Fuar'da yer alan Kav, "Maske, hacker bir kadın karakterin hikayesini anlatıyor. Ben bu kitabı yazmaya karar verdiğimde ana karakterin bir kadın olmasını istedim ve hacker denildiğinde akla ilk önce erkek geliyordu. Ben bunu kırmak istedim ve bunu bir kadın karakter üzerinden yazdım. Kendisini bulmaya çalışan, insanlara karşı tepkisini ortaya koymaya çalışan bir kadının hikayesi..." ifadeleriyle ilk kitabını anlattı.

ÇOCUKLAR HEM ÖĞRENECEK HEM EĞLENECEK

Kav, çocuk kitaplarını yazarken yola çıktığı ilhamı ise şu sözlerle aktardı:

"Çocuk kitabı yazmayı daha önce de denedim. Kurgusal olarak çok çocukların seviyesine inemediğimi fark ettim. O çok özel bir yetenek istiyor, çocukların psikolojisini anlamak gerekiyor. Zamanla kendi çocukluk sevdam olan dinozorlar üzerinden bir kitabı kaleme aldım. Hem çocuklar için faydalı olması açısından hem de çocuklarla bir iletişim kurmak adına bilgilendirici, araştırma kitabı yazdım. Yine ona benzer şekilde fantastik karakterler oluşturdum. Çocukların hayal dünyasını genişletecek, ilham verecek hem kendilerini geliştirmeleri hem de eğlenmeleri sağlayacak bir kitap oldu."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.