2023 yılının son pazarında Ankara Ümitköy Semt Pazarı'nda fiyatlar ne durumda?

Ankara Ümitköy semt pazarı 2023 yılı özelinde son kez kuruldu. Yılın son pazarında fiyatlar ne durumda? anadolugazete.com.tr olarak sizler için araştırdık...

2023 yılının son pazarında Ankara Ümitköy Semt Pazarı'nda fiyatlar ne durumda?
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

2023 yılı boyunca sebze ve meyve fiyatları inişli çıkışlı bir grafik seyretti. Ümitköy Semt Pazarı yılın son gününde yine ziyaretçilerini ağırladı. anadolugazete.com.tr olarak 2024 öncesi son pazar fiyatlarını sizler için derledik.

pazar5.jpg

Ankara Ümitköy Semt Pazarı'nda, taze fasulye kilosu 60 TL, karnabahar 30 TL, brokoli 50 TL, pırasa 25 TL, biber ve domates 50 TL, patlıcan ve salatalık 40 TL, kahvaltılık çeri domates 50 TL, elma 25 TL, portakal 20 TL, mandalina 10-20 TL, limon 15 TL, muz 35 TL ve ceviz 130-160 TL, Kestane 220-280 TL oldu.

Taze soğan ve kıvırcık 30 TL, nane, maydanoz, roka, tere ve dereotu 15 TL, lahana tanesi 30 TL'ye satıldı.

Pazarda, yöresel ürünlerin tadımlık satışa sunulduğu tezgahlar da yoğun ilgi gördü. Vatandaşlar, tabaklarda servis edilen peynir çeşitleri, zeytin, tahin, salça gibi yöresel ürünlerin tadına baktı.
Pazarda, doğal köy tavuğu da ilgi gördü. Kilosu 120 TL'ye satılan köy tavuğu, vatandaşların almak istediği ürünler arasında yerini aldı.

pazar2.jpg

Yeşillik ve sebze satan Mahmut Toksoy, fiyatların artmasını maliyetlerin ve motorin ücretlerinin yükselmesinden kaynaklandığını belirterek şu ifadelere yer verdi: “Mazot fiyatları yükseldikçe her şeye de zaman geliyor ve bu yükseliş doğal olarak pazara da yansıyor. Bu gidişle mazot daha çok artacak gibi görünüyor. Ankara içerisindeki mazot kullanımımız günlük bin TL. Aylık 30 Bin olduğu için zorlanıyoruz.”

pazar3.jpg

Alışveriş yapmaya gelen bir vatandaş, “Her şey çok pahalı. Mecburen geliyoruz ancak çoğu zaman bir şey alamadan gidiyoruz. Alım gücü azaldı. Hesap yapmaktan ve marketleri gezip, etiket takip etmekten çok yoruldum. Her markette tek bir ürün ucuz bulma çabasına giriyorum. Bu da beni oldukça yoruyor. Bize bu hayatı layık görmesinler. Çok daha iyi şartlarda yaşamak isterdik.” sözleriyle hayat pahalılığına dikkat çekti.

Bir başka satıcı da, "Yeni bir yöntem uygulayarak, yöresel ürünlerin tadımlık satışına başladık. Vatandaşlar, yöresel ürünleri tadarak satın almaya karar veriyor. Bu da satışlarımızı artırıyor." diye konuştu.

pazar4.jpg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.