3. Uluslararası Hâdi Poyrazoğlu Kukla ve Karagöz Festivali Başkent’te başladı!

Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle 2022 yılında başlayan ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Hadi Poyrazoğlu Kukla ve Karagöz Festivali’nin açılışı gerçekleştirildi.

3. Uluslararası Hâdi Poyrazoğlu Kukla ve Karagöz Festivali Başkent’te başladı!
Yayınlanma:
Güncelleme:

HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Karagöz, kukla, hokkabazlık, ip cambazlığı ile uğraşan ve Tuluat topluluklarında oyunculuk yaparak sanat hayatını sürdüren Hadi Poyrazoğlu’nun adının yaşatıldığı 3. Uluslararası Hâdi Poyrazoğlu Kukla ve Karagöz Festivali, 22-26 Nisan tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilecek.

Bugün Resim ve Heykel Müzesinde açılışı gerçekleştirilen Festival, 27-28 Nisan’da İstanbul’da, 29-30 Nisan ve 1-2 Mayıs tarihlerinde Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de devam edecek.

festival.jpg

Proje Koordinatörü, AHID Genel Başkan Yardımcısı Sanem Arıkan, festivalin ilk önce ilçelerde başladığını ve bugün 300 bin çocuğa ulaşıldığını dile getirdi.

Arıkan, “Bizim amacımız Türkiye’de Hacivat ve Karagöz’ü tanımayan çocuğun kalmaması… İlk festivalimizi ulusal yaptık, ikinci festivalimizi uluslararası gerçekleştirdik. Bu yıl kardeş ülkemiz Azerbaycan’la birlikte çalışacağız. Geçen sene deprem kahramanı çocuklarımızla birlikte olduk. Onların acılarını paylaştık. Bu sene yine etkinliğimizde önemli bir konu var. Kedimizi apartmanda acımasızca öldürdüler. Yaptığımız Hacivat ve Karagözlü mama kaplarını barınaklara hediye edeceğiz.” dedi.

Proje Koordinatörü ve Hadi Poyrazoğlu Geleneksel Türk Tiyatrosunu Yaşatma Derneği Başkanı Şafak Poyrazoğlu, “2022 yılında bu yola başladık. 2024 yılında üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Ankara’nın çeşitli salonlarında kukla ve Karagöz gösterilerimiz olacak. Türk Hava Kurumu ile birlikte düzenlediğimiz çocuklarla maket uçak atölyesi gerçekleştireceğiz. Hayvanları korumayla ilgili olarak çocuklarımızla kedi ve köpek mama kapları yapacağız. Cumartesi ve pazar günü festivalimizi İstanbul’a taşıyoruz. Yerli ve yabancı sanatçılarımızın katılacağı festivalde çeşitli atölyelerimiz olacak.” ifadelerini kullandı.

ara.jpg

Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü Selim Terzi, kültür ve sanat faaliyetlerini sürdüreceklerini ifade ederek, “Kültürel mirasımızın korunması, yaşatılması ve geleceğe aktarılması adına bu sene 16 şehirde Türkiye Kültür Yolu Festivali’ni gerçekleştireceğiz ve kültür sanat alanındaki çalışmalarımızın devamlılığını sağlayacağız.” dedi.

gurselbaran.jpg

Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

“Önemli bir etkinlik açılış nedeniyle bir aradayız. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın çok önemli destekleri var. ATO olarak bizler de destek sağlayan kurumlardanız. Bu etkinliklerin giderek artması, festivallerin devam etmesi, çoğaltılmasına önem veriyoruz. Ankara’ya değer katıyor bu etkinlikler. Hadi Poyrazoğlu’na da rahmet diliyorum. Şehrimizde, İstanbul’a ve Azerbaycan’da gerçekleştirilecek olan bu etkinlik çok değerli. Ankara’da ‘kültür ve sanat etkinliği olarak ne yapıyorsunuz?’ diye sorduklarında çok mahcup oluyorduk. Önemli etkinlikler hayata geçmiyordu. Ancak şimdi Kültür Yolu Festivali ve bu etkinliklerimiz var. Etkinliklerimizin sayısının artmasını temenni ediyoruz.”

Etkinliğe; Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, AHİT Genel Başkanı Hilmi Yaman, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviranlı, Unesco Türkiye Milli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz ve birçok isim katılım sağladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.