7 Nisan 2023 güncel hava durumu

7 Nisan Cuma günü hava durumu nasıl? Bugün yağmurlu mu? Hava kaç derece? İşte güncel hava durumu...

7 Nisan 2023 güncel hava durumu
Yayınlanma:

7 Nisan Cuma günü hava durumu nasıl? Bugün yağmurlu mu? Hava kaç derece? İşte güncel hava durumu...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava durumu değerlendirmesine göre, Ankara'da 7 Nisan Cuma günü hava durumu şu şekilde:

- En düşük hava sıcaklığı 4 derece, en yüksek hava sıcaklığı ise 10 derece.

- En düşük nem oranı yüzde 59 iken, en yüksek nem oranı yüzde 94.

- Rüzgar 16 km/s

ANKARA'DA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

7 Nisan Cuma, 8 Nisan Cumartesi, 9 Nisan Pazar, 10 Nisan Pazartesi, 11 Nisan Salı hava takvimi...

7-nisan-cuma.png

ANKARA'DA SAAT SAAT HAVA DURUMU VE ANLIK DURUM

hava-durumu.png

ÜLKE GENELİNDE 7 NİSAN 2023 HAVA TAHMİNLERİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü,18 il için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu. Trakya dışındaki tüm bölgelerde yağışlı hava aktif olacak. Hava sıcaklıklarının da iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü raporuna göre, yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak gerçekleşecek. Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yükseklerinde yağmurla karışık kar yağışı bekleniyor.

Doğu Anadolu’nun batısı, Karaman, Kahramanmaraş, Kayseri, Niğde, Sivas, Ordu, Giresun, Trabzon, Tokat, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Ağrı, Muş, Bitlis, Adıyaman ve Diyarbakır çevreleri ile Adana ve Osmaniye bölgelerinin ise kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı görüleceği tahmin edilirken, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunduğu da belirtildi.

İç ve batı kesimlerde hava sıcaklığı 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde ise genellikle mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.