7 ülke 81 şehir Etimesgut'taki bu festivalde

Ankara Etimesgut Belediyesinin 25. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali’nde Türk kültür ve sanat ürünleri görücüye çıktı. 7 ülke 81 şehir bu festivalde bir araya geliyor.

7 ülke 81 şehir Etimesgut'taki bu festivalde
Yayınlanma:

Etimesgut, görkemli bir kültür ve sanat festivaline ev sahipliği yapıyor. 25. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali’nde birbirinden lezzetli Anadolu yemekleri, geleneksel kıyafetler, halk oyunları, Orta Asya dans ve gösterileri ile birçok kültürel unsur sergileniyor. Ziyaretçiler stantları gezerek Anadolu ve Türk dünyasını daha yakından tanıma fırsatı buluyor. 1 Eylül’de başlayan festivalin akşam programlarına yaklaşık 100 bin kişi katılıyor.

etimesgut2.jpg

YAĞMUR ÇAMUR DEMEDEN FESTİVALE KOŞTULAR

Ankaralılar, festivalde hem Türk kültür ve sanatını tanıyor hem de sanatçıların verdiği konserlerde doyasıya eğleniyor. Zara konseriyle açılan festivalde sahne alan Sefo hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı. Konser öncesi yağan yağmura rağmen Etimesgut Türk Beyleri Kent Meydanı hınca hınç doldu. Mustafa Yıldızdoğan konserinde de 10 binlerce kişi sanatçının şarkılarına eşlik etti.

enver-demirel.jpg

FESTİVALİN FİNALİ 10 EYLÜL’DE FUNDA ARAR KONSERİYLE YAPILACAK

Ankara gecesinde Seymenler sahne aldı, Ankara yemekleri tanıtıldı. Geleneksel sinsin oyunu oynandı. 6 Şubat’taki depremi derinden yaşayan Gaziantep de kültür ve sanat ürünlerini Başkent’e taşıdı.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel de festivale katıldı, yemeklerden tadıp, oyunlara eşlik etti. 10 Eylül’e kadar devam edecek festivalin finalinde ünlü sanatçı Funda Arar Ankaralılarla buluşacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.