ABB bütçe görüşmelerinden satır başları

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, 25 ilçenin bütçesi onaylandıktan sonraki hafta yaptığı oturumla beraber ABB, ASKİ ve EGO’nun toplamda 92 Milyar TL’lik bütçesini onayladı. Grup başkanvekilleri ve üyelerinin ABB Meclisindeki açıklamalarını anadolugazete.com.tr yerinde takip etti.

ABB bütçe görüşmelerinden satır başları
Yayınlanma:

HABER: SAMET EKER

Mansur Yavaş başkanlığında yönetilen ABB, 4,5 yıllık süreçte neler yaptıklarını ve hangi alanlarda harcama gerçekleştiğini açıkladıktan sonra 5’inci bütçe ve performans görüşmeleri kapsamında ABB, ASKİ ve EGO’nun toplam 92 Milyar TL’lik bütçesi oy birliği ile kabul edildi. Tarihe not düşmesi açısında AK Parti sıralarından Nihat Yalçın ret oyu verdi. Grup başkan vekilleri ve meclis üyeleri bütçeden daha çok Mansur Yavaş’ın oturumlara katılmamasına sitem ederek şu eleştirileri sıraladı...

metinakpinar.jpg

“MECLİSLE İSTİŞARE ETMİYORSUNUZ”

Keçiören Belediye Meclis Üyesi Metin Akpınar: Mansur Bey’in sunumu ile beraber sosyal medya belediyeciliği örneği izledik. Bütçeler ya dolar ya da TL bazında yapılır. Hangi para birimi ile yapılacaksa o para birimi ile yapılır. İçtüzük gereği konuşmalar başkana karşı yapılır. Başkan aramızda değil. Konsolide bütçe tekniğini bilmiyorsunuz, faaliyet tabanlı bütçeleme nedir onu da bilmiyorsunuz, sürdürülebilir uygulanabilir bütçe de yapamıyorsunuz. Meclisimizle istişare etmiyorsunuz, grup başkanlarıyla görüşmüyorsunuz, EGO, ASKİ bütçe yapıcı ile görüşmüyorsunuz sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi 56 milyar TL bütçe yaptırıyorsunuz, üst yönetim tarafından getiriyorsunuz.

m-kose.jpg

“ÇIKARILAN İŞÇİLERİ GERİ ALACAĞIZ”

AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse: Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı burada bir konuşma yaptı ve biz de burada AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi olarak beraber dinledik. Ancak devam eden süreçte de arkadaşlarımız konuşacaklar ama sayın Mansur Yavaş ortada yok. Geçen hafta da bütçe görüşmeleri çerçevesinde ilçe belediye başkanı arkadaşlarımız kendi ilçelerindeki Büyükşehir Belediyesinin yatırımlarını ya da planlamalarını ve yapmadıklarını eleştirilerle beraber Ankara Büyükşehir Belediye’ne yönelik soruları olmuştu. Mansur Yavaş bu sorulara cevap vermesi gerekmez miydi? Sayın Mansur Yavaş’ı dinleme nezaketini gösterdiğimiz şekilde o da aynı nezaketi göstermesi gerekmiyor muydu? Bu nasıl bir nezaketsizlik, bu durumu Ankaralı hemşerilerimizin takdirine sunuyorum. Bu yaptığı nezaketsizliği de kınıyorum.

Aslında işte Mansur Yavaş tanırsan sevmezsin dediğimiz nokta bu. Mansur Yavaş meclisten kaçıyor. ABB’nin gelirin yüzde 90’nı hükümetten geliyor. Hazır gelen parayı harcayan bir belediye. Böyle bir bütçe varken eser görülmemesine anlam veremiyoruz. Halka sunacakları bir eser var mı? Şimdi de 120 milyarı ne yaptınız diye soruyoruz. Kentsel dönüşüm ya da imar planı yok. Ama biz geldiğimizde suya yüzde 50 indirim yapacağız. 1 Nisan’da çıkarılan işçileri yeniden işe alacağız. İşçilerin oluşan hak kayıplarını telafi edeceğiz.

y-neslihanoglu.jpg

“HALK MANSUR YAVAŞ’I SEVDİ”

CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu: Ankara Büyükşehir Belediyemizde ve sosyal tesislerimizin tamamında yerli ürünler satılıyor. Bence diplomatik olarak İsrail’le olan ticari ilişkileri ticari, diplomatik ilişkileri hükümet tarafından bitirilmesi gerekiyor. Gerekirse hükümet tarafından bir kanunla İsrail mallarının tüketilmesini yasaklanması gerekiyor. Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesinin başkanıdır, Ankara halkının yüzde 50’sinden fazla oy alarak seçilmiş bir belediye başkanıdır. Siz burada belediye başkanına daha önceki oturumlarınıza 'çeteler kurmakla, hakaretler etmekle, dalgalar geçerek olaylar ederek' bir sürü hakaretlerde bulundunuz. Bu terbiyesizlikleri yapıyorsunuz sonra da gelip 'Mansur Yavaş bizi dinlemiyor!' diyorsunuz. Ben onun yerine burada dinliyorum. Ankara Mansur Yavaş'ı çok sevdi. Ankara halkı Mansur Yavaş’ı tanıdıkça çok sevdi. Mansur Yavaş’ın karşısına şu an aday bulamıyorsunuz.

mhp-meclisuyesi.jpg

“ŞEHRİN ACİLEN TRAFİK PLANINA İHTİYACI VAR”

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Kürşat Koçak: Yaklaşık 120 milyar TL’lik bütçeyle 100 yıllık Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti olan Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni yöneten başkan ve kadroları Ankaralı hemşerilerimiz yaşam kalitesini ve refah düzeyini artırıcı projeleri ve çalışmaları yeterli düzeyde yapamamıştır. Hacettepe, Bilkent, ODTÜ metroları ne zaman yapılacaktır? Çalışması ne durumdadır? Ulus ve Kızılay yeniden projeniz kapsamında belli noktalardan Kızılay’a ücretsiz ulaşım ve belirli zamanlarda meydanın araç trafiğine kapatılması projesi vardı. Ne oldu? Belediye Başkanlığı süresince şehrin trafik sorunlarına yönelik ciddi çözüm planları geliştirildiği ve ulaşım altyapısının yeterli şekilde güçlendirilemediği açıkça görülmektedir. Bu şehrin çok acil trafik master planına ihtiyacı vardır.

sincanbeleiyeuyesi.jpg

“YAVAŞ, 5 YIL DAHA MECLİSİ YÖNETİR”

Sincan Belediye Meclis Üyesi Ali Ünal: Ankaralı, Mansur Yavaş’ın neler yaptığını veya yapmadığını çok iyi biliyor. Kimse müneccim değil, kimin gidip kimin gitmeyeceğini bilemeyiz. Bir öngörü olarak söylüyorsanız ben de Mansur Yavaş’ın bir 5 yıl daha bu meclisi yöneteceğini söylüyorum.

Meclisin bir sonraki oturumu 11 Aralık saat 18.00’da yapılacak.

Kaynak:Haber Merkezi

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.