ABB kaynakları BelPa Buz Pateni gerçeklerini açıkladı

2020 yılında ABB tarafından devralınan BelPa Buz Pateni Tesisi gündemdeki yerini korurken; anadolugazete.com.tr, belediye kaynaklarından konu hakkında detaylı bilgilere ulaştı. Buna göre, tesisin uzun süre amacı dışında kullanıldığı ve bakım çalışmalarının gerçekleştirilmediği öğrenildi.

ABB kaynakları BelPa Buz Pateni gerçeklerini açıkladı
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri kapsamında ABB Başkanlığı için aday olan isimlerden art arda açıklamalar gelirken; Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, Bahçelievler'de gerçekleştirdiği ziyarette BelPa Buz Pateni Tesisi hakkında rakibi Mansur Yavaş'ı eleştirerek "Hazır buz pateni pistinin tamirini yapıp 5 yılda açamamıştır." ifadelerini kullanmıştı.

Tesise yönelik haberlerin ardından ABB, konu hakkında şu açıklmayı yapmıştı: "Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden PORTAŞ’ın yürüttüğü çalışmalar kapsamında; buz pateni pisti ve koruyucu paneller değiştirilerek uluslararası standartlara uygun hâle getirildi. Tesisin mevcut kondisyon salonları, soyunma odaları ve ıslak hacimleri ile altyapı hatları tamamen yenilenirken, tesisin içerisinde; sergi salonu, açık kütüphane ve kafeterya gibi 7’den 70’e tüm Başkentlilerin ailesiyle vakit geçirebileceği donatılar yer alıyor."

TESİS, DÜĞÜN SALONU OLARAK KULLANILDI!

ABB kaynaklarından alınan bilgilere göre, devralınan tesis alanında altyapı sorunlarının mevcut olduğu ve gereken bakımların yapılmadığı, altyapıda çürümelerin meydana geldiği öğrenildi. Tesisin saha zeminindeki yapıya zarar veren altyapı sorunlarının çok büyük ve kritik kısımlarının ise Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden PORTAŞ’ın yürüttüğü çalışmalar kapsamında onarıldığı aktarıldı.

untitled-1-003.jpg

Yine tesis içerisinde buz sporlarının yapısına aykırı olarak kına, düğün, nişan salonu olarak amaç ve hizmet dışı işletmelerin yer aldığı; tüm bu süreçlerin ABB tarafından iptal edildiği bilgisi de verildi.

"GÜÇLENDİRME ÇALIŞMALARI 'DOĞRU' MÜHENDİSLİKLE YAPILMADI"

ABB kaynakları, devir öncesinde yapı ve kolonlara yönelik güçlendirme çalışmalarının doğru mühendislikle yapılmadığını, buz pisti sistemindeki bakımsızlığın ise verimli çalışmayı engellediğini ifade ederken eski ve köklü bir yapının yıkılmadan, tarihi geçmişini koruyarak günümüz şartlarında en doğru şekilde yapılarak işleve geçirilmesi için titiz bir sürecin ilerletildiğini aktardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum