ABB'den 'Meşe Palamudu Tüpleme' etkinliği

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve TEMA Vakfı iş birliğiyle düzenlenen etkinlik kapsamında, 18 Çocuk Etkinlik Merkezi'nde 'Meşe Palamudu Tüpleme' etkinliği gerçekleştirildi.

ABB'den 'Meşe Palamudu Tüpleme' etkinliği
Yayınlanma:

3-4-5 yaş grubundaki yaklaşık 800 çocuk, meşe palamutlarını saksılara kendi elleriyle ekti. Beypazarı, Altındağ ve Üreğil Çocuk Etkinlik Merkezleri'nde yapılan etkinliklerde ekilen tohumlar, nisan ve mayıs aylarında çocuklarla birlikte fidana dönüştürülerek doğayla buluşturulacak.

800'E YAKIN ÇOCUK MEŞE PALAMUDU TÜPLEDİ

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Çocuk Hizmetleri Şube Koordinatörü Nagehan Turpçu, Ankara'da 18 Çocuk Etkinlik Merkezi'nde TEMA iş birliğiyle yürütülen bir proje hakkında bilgi verdi. Yaklaşık birkaç haftadır devam eden projede, 800'e yakın çocukla meşe palamudu tüplediklerini ve bu palamutları nisan-mayıs aylarında fidana dönüştürerek doğayla buluşturmayı planladıklarını belirtti. Ayrıca, doğadan topladıkları materyallerle çocuklarla sanatsal çalışmalar yaptıklarını ve ocak ayında bu çalışmaların sergisini düzenlemeyi düşündüklerini ifade etti. Projenin amacının çocukları doğa ile daha yakın temas haline getirerek, doğa bilinci ve çevre sevgisi kazandırmak olduğunu vurguladı.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.