ABB'den vektörle mücadele için önemli adım

Ankara Büyükşehir Belediyesi, karasinek, sivrisinek, fare, hamam böceği ve kene gibi insan sağlığını tehdit eden vektörlerle mücadele için ilçe belediyelerinin temsilcileriyle masaya oturdu.

ABB'den vektörle mücadele için önemli adım
Yayınlanma:

Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu başkanlığında ve ABB ev sahipliğinde yapılan Vektörle Mücadele Koordinasyon Toplantısı’nın ikincisinde ilçe belediyelerinin temsilcileri de masada yerini aldı.

Toplantıda; karasinek, sivrisinek, fare, hamam böceği ve kene gibi insan sağlığını tehdit eden vektörlerle mücadelede koordineli çalışmanın önemine vurgu yapılıp ilçe belediyelerin önerileri değerlendirildi.

abb-vektro3.jpg

GENİŞ KATILIMLI TOPLANTI

Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu başkanlığında ABB Encümen Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya, ABB Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Mustafa Ünsal, Veteriner İşleri Şube Müdürü Mustafa Şener, BelPLAS Genel Müdür Yardımcısı Ali Tokmak ile ilçe belediye temsilcileri katıldı.

ABB Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, vatandaşların daha sağlıklı ve konforlu bir hayat sürmesi için vektörle mücadele çalışmalarının önemini vurguladı.

Çokakoğlu, “Vektörle mücadele, işin niteliği gereği sadece bir ilçenin, Büyükşehir’in ya da sadece bir ilin çalışmasıyla sonuç alınabilen bir hizmet alanı değil.” değerlendirmesinde bulunarak iş birliğinin önemini vurguladı.

abb-vektor2.jpg

Vektörle mücadele çalışmalarının daha koordineli ve alanın tamamını kapsayacak şekilde yapılmasının önemli olduğuna dikkati çeken Çokakoğlu, şunları söyledi:

“Siz bir yerde ilaçlama yapıp, önlemleri alırken hemen yolun altında ya da bir başka parselde ya da hemen karşı mahallede önlem alınmadığı zaman sizin yaptığınız da boşa gidiyor. Siz bir taraftan yüz binlerce liralık harcama yaparken bir yerde 10-15 bin liralık bir harcama yapılmaması, orada bir ilaçlama yapılmaması maalesef diğer hizmetin niteliğini, kalitesini ve etkinliğini azaltıyor.”Çokakoğlu koordinasyon toplantılarına devam edeceklerini söyledi.

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.