Abdulkadir Aydoğan kazandı mı? 2024 Yenimahalle seçim sonuçları

Cumhur İttifakı’nın AK Partili Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Abdulkadir Aydoğan seçimi kazanamadı. 2024 Yenimahalle yerel seçiminde oyların yüzde 31,03'ünü alan Abdulkadir Aydoğan, Yenimahalle Belediyesinin yeni başkanı seçilemedi.

Abdulkadir Aydoğan kazandı mı? 2024 Yenimahalle seçim sonuçları
Yayınlanma:

YENİMAHALLE BELEDİYESİ HANGİ PARTİDE?

2019 yerel seçimlerinde Yenimahalle için 417.430 oy kullanıldı. Cumhuriyet Halk Partisi Başkan Adayı Fethi Yaşar yüzde 58,35 oy alarak belediye seçimlerini kazandı. Şu anda Yenimahalle Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yönetiliyor.

ABDULKADİR AYDOĞAN KİMDİR?

Abdulkadir Aydoğan, 4 Nisan 1974 tarihinde Çamlıdere'de dünyaya gelmiştir. Ankara Merkez (Tevfik İleri) İmam Hatip Lisesi'nden mezun olduktan sonra yüksek öğrenimini Atatürk Üniversitesi'nde tamamlamıştır. Evli ve üç çocuk babası olan Aydoğan, 1992 yılından bu yana GİMAT'ta gıda sektöründe faaliyet göstermektedir.

Siyasi kariyerine 2014 yılında AK Parti Yenimahalle Belediye Meclis Üyesi olarak adım atan Aydoğan, bu görevini başarıyla sürdürmektedir. Ayrıca 2020 yılından itibaren Yenimahalle İlçe Başkanlığı'nı da üstlenmiştir. GİMAT'taki kariyeri boyunca 2008-2019 yılları arasında Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı, 2019'dan itibaren ise Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini üstlenmiştir. Ayrıca 2018-2022 yılları arasında Ankara Ticaret Borsası'nda Meclis Üyeliği görevinde bulunmuştur.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.