‘Afetlerde Kent ve Konut’ söyleşisi Ankara Kent Konseyinde gerçekleştirildi

1. Uluslararası Afet Film Festivali kapsamında Ankara Kent Konseyinde ‘Afetlerde Kent ve Konut’ söyleyişi gerçekleştirildi.

‘Afetlerde Kent ve Konut’ söyleşisi Ankara Kent Konseyinde gerçekleştirildi
Yayınlanma:

HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Toplumda afet bilincini oluşturmak ve yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen 1. Uluslararası Afet Film Festivali (UAFF) programı kapsamında Prof.Dr. Savaş Zafer Şahin moderatörlüğünde, Prof.Dr. İlhan Tekeli, Prof.Dr. Çiğdem Varol Özden ve Prof. Dr. Bülent Gülçubuk’un katılımlarıyla ‘Afetlerde Kent ve Konut’ söyleşisi gerçekleştirildi.

Söyleşide 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler ele alınarak, afetlerin kırsal kalkınmadan şehir planlamasına kadar birçok noktadaki etkisi değerlendirildi.

afet2.jpg

UAFF, afetlerin yol açtığı sonuçlara sinema aracılığıyla dikkat çekmeyi amaçlayarak, afet ve sinema üzerine gerçekleştirilen çalışmaları ödüllendirecek.

26 Mayıs’a kadar devam edecek olan festival kapsamında, afetin farklı alanlardaki etkileri söyleşi, seminer, panel ve sergilerle ele alınacak. Yine, 25 Mayıs’a kadar Kült Kavaklıdere sinema salonunda film gösterimleri gerçekleştirilecek.

akkk.jpg

Afetlerin yıkıcı etkilerine dikkat çekerek toplumlarda hem afet bilincinin oluşturulması hem de olası afetlere hazırlıklı olma noktasında sorumluluk almayı amaçlayan festivale 130’dan fazla ülkeden 3 binden fazla film başvurusu gerçekleştirildi. Festivalde; Uluslararası Kurmaca Uzun Metraj Film, Uluslararası Kurmaca Kısa Film, Uluslararası Belgesel ve Uluslararası Kısa Animasyon Filmi olmak üzere 4 kategoride 20 ödül takdim edilecek. Ödül töreni, 26 Mayıs’ta Ankara Resim ve Heykel Müzesi Tarihi Türk Ocağı Salonu’nda gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.