Ağustos 2023’ten bugüne sürekli gündeme gelen Keçiören Barışyolu Caddesi yağmur suyu ve kanalizasyon projesi tamamlanıyor

Ankara’nın Keçiören ilçesinde yer alan Barışyolu Caddesi’nde, ASKİ’nin başlattığı yağmur suyu ve kanalizasyon projesi Ağustos 2023’ten bu yana devam ediyor. Yüklenici firmanın proje süresini uzatması ve bölge halkının şikayetleri üzerine birçok siyasi isim bölgeyi incelemeye geldi. Yerel seçimlerin yaklaştığı şu günlerde proje ile ilgili yetkililer anadolugazete.com.tr’ye konuştu.

Ağustos 2023’ten bugüne sürekli gündeme gelen Keçiören Barışyolu Caddesi yağmur suyu ve kanalizasyon projesi tamamlanıyor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SAMET EKER

Ağustos 2023’ten bugüne Keçiören’in Barışyolu Caddesi’nde devam eden yağmur suyu ve kanalizasyon projesinin biteceği tarih belli oldu. Projenin tamamlanmasıyla bölgede artık sel baskınları olmayacak.

img-0751.jpg

“HATLARI YENİLİYORUZ, SEL BASKINLARI OLMAYACAK”

Proje ile ilgili konuşan yetkililer, Barışyolu Caddesi'nde eski mevcut yağmur suyu borularının yetersiz kaldığı için hatların şu anda yenilendiğini dile getirerek şunları söyledi:

“Eskisi bin 400, yenisi 2 binlik ve 2 bin 200’lük borular. İleriye doğru yerleşmenin azaldığı yerlere doğru bin 600’lük yapıyoruz. Ama tabii bin 600’lük döşediğimiz yerlerdeki hatların eski hatları bin 200’lük hat boruları. O yüzden sel baskınları oluyor ama şimdi o sel baskını olmayacak. Izgara ve büyük sel kapanları yapacağız. Yani sorun bitecek.”

img-0766.jpg

“ALANDA YARIM KALAN İŞİMİZİ HALLEDİYORUZ”

Çalışmalarla ilgili bilgi veren yetkililer şöyle konuştu: “Burada yeniden kazma olayı yok. Burada yarım kalan bir yer var. İçme suyundan dolayı deplase işi vardı. Burada 650’lik mevcut içme suyu vardı, ondan dolayı biz çalışamadık. Engellerden dolayı boru çapları büyük olduğu ve sığmadığı için iki tane içme suyu var, doğal gaz var, elektrik var. Onlardan dolayı, ASKİ içme suyunu deplase etti. Ondan sonra tekrar biz girdik. Komple alanın içme suyuna yönelik deplase yapıldı ve biz alana girip yarım kalan işimizi hallediyoruz.”

img-0760.jpg

“15-20 GÜNLÜK İŞ KALDI”

Çalışmanın tamamlanacağı tarih hakkında da açıklama yapan yetkililer, şunları ifade etti: “Projenin yaklaşık 15–20 gün daha süreceğini düşünüyorum. Bu bölge tamamlandıktan sonra projenin ilerleyen kısmında 120 metrelik bir yerimiz kaldı. Boruların hatta döşenmesi ve ızgara sistemi bize ait, asfaltlama belediyenin işi. Izgara sistemleri 1 ayı bulabilir ama kar yağmadan önce bitirmiş oluruz.”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.