Akıllı kent ANKARA

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, teknoloji dostu kent uygulamalarını teker teker hayata geçirmeye devam ediyor.

Akıllı kent ANKARA
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, teknoloji dostu kent uygulamalarını teker teker hayata geçirmeye devam ediyor. Başkan Yavaş’ın Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine taşıdığı “2020 K-City Network Akıllı Şehirler İş Birliği Programı”na ilişkin başkanlık yazısı oy birliği ile kabul edilirken, Kore Cumhuriyeti Arazi, Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığı da Ankara Büyükşehir Belediyesine 444 bin dolarlık hibe desteğini onayladı. 

YÜKSEK TEKNOLOJİ

Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı, Güney Kore tarafından finansmanı sağlanacak “2020 K-City Network Akıllı Şehirler İş Birliği Programı”nda hibe desteği almaya hak kazandı. Protokol ve sözleşme aşamalarının ardından afet planlamasına yönelik karşılıklı temel çalışmalar yürütülecek. Personel eğitimleri başta olmak üzere her türlü afet ve acil durumlarda yazılım-donanım ve yüksek teknolojik altyapı imkanlarının geliştirilmesi amacıyla 444 bin dolar bütçeli proje Güney Kore Arazi Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığı (MOLIT) tarafından finanse edilecek.

akilli-kent-1.jpg

ÜLKELER ORTAKLAŞA AKILLI KENT PROJELERİ GELİŞTİRECEK

Kore Cumhuriyeti’nin hibe desteğinden yararlanmaya hak kazanan Ankara Büyükşehir Belediyesi ile birlikte toplam 11 ülke belediyesi iş birliği yaparak akıllı kent projeleri geliştirmeye devam edecek. Ülkeler kendi aralarında ortak projeler üreterek altyapı, ulaşım, sanayi gibi birçok alanda tecrübelerini paylaşma imkanı bulacak. Küçük ölçekli projeler arasında yer alan akıllı trafik uygulamaları, çevre kirliliği ve halk sağlığı konularına yönelik çalışmalar da destek kapsamında olacak.

Başkent’e yakışır eğitimli ve donanımlı personelle afet koordinasyonunu eksiksiz yapacak bir ekibi oluşturmaya çalıştıklarını söyleyen Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Mutlu Gürler, şu bilgileri verdi, “İlk defa böyle bir projede yer alacağız. Hem teknoloji transferi hem yazılım ve donanım altyapı bilgilerinin ortaklaştırılması gibi uluslararası defter kapsamında, karşılıklı ülkelerarası bir yardımlaşma projesi olacak. Bu planlamayı gelecekte yapacak yetkin personelin Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kalıcı olarak istihdam edilmesi sürecine kadar, bu hibe destek bize çok katkı sağlayacak. Afet konusunda tecrübeli bir ülkenin bilgi birikimlerinden yararlanmak bizim için çok önemli” dedi. Kore Heyeti hibe desteği ve projeleri görüşmek üzere Büyükşehir Belediyesine ilk ziyaretini 31 Ağustos’ta yapmayı planlıyor.

akilli-kent-11.jpg

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.