Ali Dinçer vefatının 17'nci yılında anıldı!

Eski Ankara Belediye Başkanı Ali Dinçer, ölümünün 17. yılında mezarı başında anıldı. Anma törenine Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner de katıldı.

Ali Dinçer vefatının 17'nci yılında anıldı!
Yayınlanma:

Çankaya'nın Ankara Belediye Başkanlarından Ali Dinçer bundan 17 sene önce vefat etmişti. Dinçer, mezarı başında anıldı.

HALKÇI VE SOSYAL BİR İSİMDİ

Ali Dinçer, Türk siyasetinde önemli bir yere sahip olan isimlerden biri olarak hatırlanıyor. Önceki Ankara Belediye Başkanı, Devlet Bakanı ve TBMM 19., 20. ve 22. Dönem Milletvekili olarak görev yapmıştı. Güner, anma töreninde yaptığı konuşmada Dinçer'i, halkçı ve sosyal belediyeciliğiyle ön plana çıkan bir isim olarak tanımladı.

"Türkiye Büyük Millet Meclisi Meclis Başkan Vekili olması sıfatıyla Türkiye protokolündeki en üst makamlardan birini icra etti ama Ali Dinçer, Ankaralıların gönlünde de her zaman için halkçı belediyeciliğiyle sosyal belediyeciliğiyle adını yaşatacak" ifadelerini kullanan Güner, Dinçer'in kendisi için her zaman bir model olacağını vurguladı.

Güner, konuşmasında ayrıca Dinçer'in mirasına sahip çıkılması ve geliştirilmesi gerektiğini belirtti. "Şimdi bizlere düşen görev sadece onu unutmamak, onu anmak, onun anısını yaşatmak değil, onun mirasına da sahip çıkıp geliştirerek, bizden sonraki dönemlerde de daha da kolaylaştırıcı olabilmek adına bizden sonraya da iyi bir miras bırakabilmektir" diyen Güner, Ali Dinçer'in belediyecilik anlayışını sürdürecek olmaktan duyduğu kıvançı da dile getirdi.

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.