Anadolu mutfağının aranılan lezzeti: Etli Bulgur Köftesi

Anadolu mutfağı zengin tarifleriyle hem göze hem de damaklara hitap etmeye devam ediyor. İç Anadolu'nun yöresel yemeklerinden olan Etli Bulgur Köftesi, farklı yapımı ve tadıyla mutlaka denenmesi gereken lezzetlerden...

Anadolu mutfağının aranılan lezzeti: Etli Bulgur Köftesi
Yayınlanma:

Anadolu coğrafyası, zengin mutfağıyla gönülleri kazanmaya devam ediyor. Farklı lezzetleri ve orijinal tarifleriyle yiyenlerin vazgeçemediği bir çok lezzet Anadolu'nun bağrından çıkıyor. Özellikle Doğu ve İç Anadolu'da yapılan meşhur Etli Bulgur Köftesi, eşsiz tadıyla damaklarda yer edecek.

DİĞER KÖFTELERDEN FARKLI BİR LEZZET

Etli Bulgur Köftesi, İç Anadolu'da tercih edilen ana yemeklerden bir tanesi. Yapımı beceri isteyen bu lezzet içine konulan dana ve tavuk etiyle bambaşka bir hal alıyor. Etli Bulgur Köftesi, genellikle düğün bayram gibi özel günlerde yapılıyor.

Bu köfteyi diğer türlerinden ayıran en önemli özelliği, bulgur ile etin çiğ olarak yoğrulması ve yapılan köftelerin suda haşlanarak pişirilmesi. Bu sebeple Etli Bulgur Köftesi'ne halk arasında Sulu Köfte de deniliyor. Misafir menülerinde de sıkça yapılan Etli Bulgur Köftesi, yiyenlerin tarifini isteyeceği bir lezzet olacak.

821x464-lokanta-usulu-sulu-kofte-tarifi-lokanta-usulu-sulu-kofte-nasil-yapilir-1638361017964.jpg

ETLİ BULGUR KÖFTESİ NASIL YAPILIR?

Gerekli malzemeler:

  • 2 su bardağı bulgur
  • 2-3 yemek kaşığı irmik ve un
  • 150 gram yağsız kıyma
  • 100 gram tavuk göğsü
  • 1'er kaşık domates ve biber salçası
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 adet yumurta
  • Tuz, karabiber, reyhan, pul biber, kimyon
  • Su

Üzerine yapılacak sosu için:

  • Yarım kaşık domates yarım kaşık biber salçası
  • Tereyağı
  • Nane

Yapım aşamaları:

  • Öncelikle dibi tırtıklı yoğurma tepsisine bulgur, salça, etler, soğan ve baharatlar alınıp yoğrulmaya başlanır.
  • Daha sonra içerisine irmik, un ve yumurta da eklenerek yoğrulmaya devam edilir.
  • Ara ara yanımızda bulunan su da eklenerek harcın malzemelerin birbiriyle bütünleşmesi sağlanır.
  • Tüm malzemeler içerisinde sertlik kalmayacak şekilde homojen bir kıvam alır.
  • En sonra top top olacak şekilde köftelere şekil verilir.
  • Dağılıp dağılmadığını anlamak için birkaç tanesini sıcak suda haşlayabilirsiniz.
  • Eğer dağılıyorsa yoğurmaya devam etmek gerekir.
  • Suda haşlanan köftelerin üzerine sosu yapılır.
  • Sosu için tereyağı kızdırılır, biber salçası. domates salçası ve nane yakılıp köftelerin üzerine gezdirilir.
  • Sıcak halde servis edilir.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.